A legtöbbek számára a Trónok harca Arya Starkjaként ismert Maisie Williams is annak a generációnak a tagja, amely a környezetvédelméért emeli fel a hangját. A színésznő egy a Dazeddigitalnak adott interjúban beszélt a klímaváltozásról.

Az Egyesült Királyság klíma-vészhelyzetet hirdetett ki, és az egész világon gyakoriak a környezetvédelmi megmozdulások. Hazugság volna azt állítani, hogy Maisie Williams az egyetlen, aki aggódik a környezetért. A színésznő azt hitte, ezgl része a köztudatnak, és mindenki dolgozik rajta, hogy megállítsuk a globális felmelegedést. Később vette észre, hogy rengetegen – közülük jó néhányan hatalmi szerepben –, még mindig elutasítják a tényeket.

Vélhetően egy Banksy-festmény támogatja a környezetvédelmi tüntetőket Londonban

A helyszínen egy kéthetes tüntetés folyt egy környezetvédelmi csoport, az Extinction Rebellion által. A falfestmény egy fiatal lányt ábrázol, ahogy egy kicsi növény mellett ül kezében egy a csoport logóját ábrázoló apró transzparenssel. Mellette pedig egy felirat látható: „Mától a kétségbeesés véget ér, és a taktika megkezdődik”.


Williams viszont még reménykedik egy pozitív jövőben. A jelenlegi aktivista mozgalmak és a bátyjához hasonló emberek miatt bizakodik még abban, hogy nem veszti el a lehetőséget arra, hogy egyszer gyereket szüljön a környezet pusztulása miatt.

Jason Momoa a környezetvédelem jegyében borotválkozott

Az Aquaman sztárja leborotválta védjegyének számító bajuszát és szakállát, hogy ezzel hívja fel a figyelmet az újrahasznosítás fontosságára. A Washington Post szerint, Jason Momoa ezzel arra akart rávilágítani arra, hogy a műanyag hulladék elpusztítja a Földet. Ezzel együtt az újrahasznosítható alumínium dobozok használatára buzdít.

Mikor arról kérdezték, kik inspirálják, azt válaszolta, az olyan csoportok, mint az Extinction Rebellion, azok a barátai, akik úgy döntöttek, műanyag nélkül élnek és a bátyja. Őt akkor tartóztatták le, amikor a cselekvésért tüntetett.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet