A Fonogram-botrány nem csillapodik. Majka durván beleszállt a zsűribe, amiért nem ő kapta a díjat a jelölés után az év hazai hiphop albuma kategóriában. És a vádakra a MAHASZ elnöke, Szűts László is reagált.

Innen indult a Fonogram-botrány

Hirdetés

A Fonogram-díj 2019-es kiírásában, mint beszámoltunk róla, Krúbi két díjat el nyert: az év hazai hiphop és az év felfedezezttje kategóriában.

Két díjat is bezsebelt Krúbi az idei Fonogram-díjátadón

Átadták a Fonogram-díjakat a 2019-ben is. Nagy meglepetésre a tavaly üstökösként berobbant Krúbi két díjat is bezsebelt. A fiatal rapper az Orbán, verd ki a Ferinek dallal vált ismertté, aki a Keretblog Kikeltető tehetségkutatóján tűnt fel a nagyobb nyilvánosság előtt. Krúbi előszeretettel nyúl a közélethez.

Majka is jelölést kapott, ám annak ellenére, mint írta Facebook-posztjában, hogy rekordokat döntenek a slágerei, nem kapta meg. És nem ez az első idény, amikor nem díjjal távozik. Krúbi nem reagált a Belehalok szerzőjének a kirohanására, de egy humorosnak szánt Instagram- és Facebook-poszttal láttatta magát.

Krúbi: “Véget ért a barátság Majka és köztem, ezentúl a két Fonogram-díj a legjobb barátom”

A zsűri Krúbi a merészségét, progresszivitását az év felfedezettje és a Nehézlábérzés albumát az év albuma díjakkal is elismerte. Átadták a Fonogram-díjakat a 2019-ben is. Nagy meglepetésre a tavaly üstökösként berobbant Krúbi két díjat is bezsebelt. A fiatal rapper az Orbán, verd ki a Ferinek dallal vált ismertté, aki a Keretblog Kikeltető tehetségkutatóján tűnt fel a nagyobb nyilvánosság előtt.

Mint írta a bejegyzésben: “Véget ért a barátság Majka és köztem, ezentúl a két Fonogram-díj a legjobb barátom.”

Szűts László László, a MAHASZ elnöke / Fotó: Petőfi Live

A szakmai zsűri vezetője is reagált

Nagyon beleszállt a zsűribe Majka, amire Szűts László, a MAHASZ elnöke reagált a Blikknek.

Minden évben van egy-két ilyen eset, amikor valaki nem nyer és sértve érzi magát. Ez teljesen természetes az ilyen díjak esetében, de nem tartom különösebben elegánsnak az ilyen megnyilvánulásokat

– mondta Szűts László. Hozzátette, hogy “a zenészek és a rádiósok között mindig is volt egy macska-egér harc, de ez nem rám tartozik. A MAHASZ a hangfelvételekkel foglalkozik, az elnökség minden évben olyan szakmai zsűrit igyekszik választani a Fonogram-díjak kiosztására, amely tagjai szakmailag elfogadhatók és megbízhatók.

No Title

No Description

Nem maradt el Majka reakciója sem

Nem sokkal később Majka reagált is, szintén Facebook-oldalán. A bejegyzésének lényege, hogy 2013 óta a folyamatos sikerei alapján ő érdemelne díjat. Noha megemlíti, hogy egyszer már kapott, de azt a közönségtől, és nem is volt komoly az esemény.

Majka kirohanására a MAHASZ elnöke, Szűts László is reagált / Fotó: Petőfi Live

Ezt követően személyes síkra tereli a mondanivalóját. Mint írja, Szűts Lászlóval egy korábbi sajtótájékoztatón összefutott, és Szűts jópofizott vele. A bejegyzés végén írja, “legközelebb legalább tedd meg azt a szívességet, hogy nem rabolod az időmet a felesleges kamu jópofizással.”

Szűts László, mielőtt a MAHASZ elnöke pozícióját töltötte be, a Sony Music Entertainmentnél dolgozott.

Hirdetés