Majka újra kiakadt, amiért nem jelölték díjra, ezúttal a Petőfi Zenei Díjra

Majka szóvá tette, hogy idén sem jelölték a Petőfi Zenei Díjra. Az élő videója alatt igyekezett humorral vegyíteni a mondanivalóját, de láthatóan igencsak a szívére vette.

Nem először a rádiók és a díjak kereszttüzében

Majka nem először és nem is utoljára mondja el a véleményét a rádiókról és a díjakról. Legutóbb a Fonogram-díjátadó miatt akadt ki, legfőképp Krúbi miatt, aki két díjat is bezsebelt: év felfedezettje, év hiphop albuma. Odáig fajult az ügy, hogy cukkolta Krúbi Majkát, majd megszólalt a MAHASZ elnöke és a Fonogram zsűrije, Bali Dávid is.

majka kiakadt petofi zenei dij 2020
Majka és Curtis a Füttyös videóklipjükben / Fotó: Magneoton

De a koronavírus-járvány alatt megsegíteni kívánt zenészek támogatását is szóvá tette, mondván, “gusztustalan és szánalmas”, hogy azok kapnak, akik nem szorulnak rá. Erre a vonatra ült fel Lovasi András is, akit más zenész is követett. Lovasi válaszára interjúban reagált Majka, és egy közvélemény-kutatásból az is kiderült, az elenzéki vagy a kormánypárti szavazók értenek egyet a Belehalok dalszerző-énekesével.

Így jutottunk el a Petőfi Zenei Díjhoz

“Úgyis mindenki megtudja, úgyhogy kár is szépíteni ezt a dolgot. Magam sem gondoltam, de az az igazság, hogy idén sem vagyunk jelölve a Petőfi Zenei Díjra. Hát, röviden ennyi. Most néztem meg két órája, de nem” – mondta az élő videóban.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Majka elég cinikusan fogalmazott, de ez nem újdonság tőle. A rajongók nagy része  bátorította Majkát, és elmondták neki, hogy ők akkor is szeretni és követni fogják a munkásságát. A videóban elmondta, hogy nehezményezi, hogy az év férfi előadójába sem került be, viszont jó hír számára, hogy barátja és zenésztársa, Pápai Joci igen.

Ők a Petőfi Zenei Díj 2020-as jelöltjei

A Petőfi Zenei Díj nominálásának alapját a Petőfi Rádió 2019. március 1. és 2020. március 1. között legtöbbet játszott 100 magyar dala adja, írja az Origo.

Az év zenekara

Margaret Island
Follow the Flow
Halott Pénz
Bagossy Brothers Company
Turbó

Az év női előadója

Lábas Viki
Rúzsa Magdi
Wolf Kati
Orsovai Reni
Nagy Bogi

Az év férfi előadója

Pápai Joci
Bagossy Norbi
Szepesi Matyi
Marsalkó Dávid
Rácz Gergő

Az év videóklipje

Follow the Flow: Porszem
Ákos: Felemel
Konyha: Földrevaló
Bagossy Brothers Company: Visszajövök
Blahalouisiana: Testemnek, ha engedem

Az év akusztikus koncertje

Deák Bill Gyula
Demjén Ferenc
Karácsony János
Pély Barna

Idén is lesznek szakmai díjak: az év szövegírója, gitárosa, billentyűse, ütőhangszerese, illetve az életműdíjas veheti majd át a Petőfit ábrázoló szobrot.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból