Megbüntette a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a TV2 Bezár a bazár műsorát. Majka és Till Attila játékosa meztelenkedett, ami az NMHH szerint torz, káros magatartásmintát mutatott be.

Az NMHH pénteki közleménye szerint a Médiatanács 2,8 millió forint bírságot szabott ki a TV2 szolgáltatójára. Az egyik reggeli Mokkában az előző esti Bezár a bazár! című vetélkedőből adott le egy jelenetet, de nem megfelelő időben, 12-es karikával. Majka és Till Attila műsorában az egyik versenyző meztelenül oldott meg egy feladatot.

Bejött a TV2 húzása, borsot tudott törni az RTL Klub orra alá

Bejött az a húzása a TV2 csatornának, hogy a Bezár a bazár műsor ismétléseit új részekkel toldották meg. Még korábban elfogytak a tavaszi szezonra forgatott epizódjai a TV2-nek, de így meg tudták oldani, hogy kitartson a vetélkedő. Az utolsó két hétben ugyanis az új évad részei közé időnként beiktattak ismétléseket, írja az .

Idézzük a közleményt:

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Bezár a bazár! torz, káros magatartásmintát mutatott be, mivel abban az egyik szereplőt azért jutalmazták, hogy – bár intim testrészeit kikockázva, de – meztelenül teljesítse egyik feladatát. Ugyanezt a műsorrészt a másnapi Mokkában újból közreadta a TV2, a stúdióbeszélgetésben résztvevők megvitatták a történteket és dicsérettel illették azt, mindezt humorosan prezentálva.[/perfectpullquote]

A Médiatanács szerint a részletet csak 16-os karikával lehetett volna leadni, és “a humoros jelleg nem ellensúlyozta a közvetített káros üzenetet.” Itt van egy részlet a műsorból:

https://www.instagram.com/p/BxPgGIAFCpc/?utm_source=ig_embed

A közleményben a következő tételek is szerepelnek még:

  • Egy balatonfüredi és egy győri frekvenciával bővülhet a Karc FM vételkörzete.
  • Tízezer forintos büntetést kapott a kisvárdai Friss FM, mert kevés magyar tartalmat adtak.
  • A kazincbarcikai KolorTV a képújság alatt engedély nélkül a helyi rádiót játszotta, ötvenezres bírság járt érte.
  • A Médiatanács megvizsgálta a rádiók és televíziók műsorkvóta-kötelezettségének 2018-as teljesítését, és három rádiós, valamint 18 televíziós szolgáltató esetében állapított meg jogsértést. Közülük a TV4 és a Story4 országos csatornát, valamint a körzeti Galaxy4-et működtető Digital Media and Communications Zrt. 780 ezer forintos, a többi, helyi és körzeti médiaszolgáltató néhány tízezer forintos bírságot kapott.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet