Egy francia illusztrátor munkáját egy, már halott művész alkotásaként mutattak be Bulgáriában

Malika Favre francia illusztrátor megdöbbenve tapasztalta, hogy munkáját egy halott alkotó nevével állítottak ki Bulgáriában. A galéria sem tudott a bűncselekményről, de a művész jól kezelte a helyzetet.

Malika Favre alkotását, amelyet még 2012-ben készített a Kama Sutra című könyv borítójához, nemrég a bolgár Structura Galériában látta viszont. Megdöbbenve tapasztalta, hogy a kép alá egy 1943-ban elhunyt alkotó nevét írták a kiállítók. Az eseményen a 20. századi bolgár művészek ki nem állított képeit mutatták be.

Kara Danvers
A Hazugság Mindig Kiderül / Fotó: Tenor

A galéria elnézést kért a művésztől, elmondásuk szerint ők is csalók áldozatai lettek. Úgy tűnik nem Favre volt az egyetlen, akinek munkáját hamis adatokkal mutatták be. Quibe minimalista francia alkotó művei is ki lettek állítva. A Structura szóvivője sajnálatát fejezte ki az eset miatt, és hogy félrevezették a látogatókat.

Yayoi Kusama bosszút áll a műveit lekoppintó kínai hamisítókon

Yayoi Kusama, forradalminak számító japán művész alkotásait több mint 50 éves karrierje során már számtalanszor lekoppintották. Kusama most azonban jogi lépéseket fontolgat több kínai művészeti kiállítás ellen is, amelyek hamis alkotásokat mutattak be. A Guardian szerint ebben az évben legalább fél tucat kínai városban mutattak be hamisítványokat visszaélve Kusama nevével.

A történések után a Structura vitát szeretne indítani a bolgár hamis piacról. Favre később elmondta a társaságnak, bárcsak megtarthatná a másolatot, mivel szerinte vicces lenne. Bár az ilyen és ehhez hasonló esetek aggodalomra adnak okot, legalább Favre jól kezelte a történteket.

Íme, Favre eredeti alkotása, valamint a hamisítvány:

D9F9Tl9Xuaachty
A Hamisított És Az Eredeti / Fotó: Instagram

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból