Máltán forgatják a Jurassic World folytatását, azonban a stáb tagjai közül többen megfertőződtek a koronavírussal.

Már februárban is leálltak a munkálatok

A koronavírus-járvány több hollywoodi produkció forgatási ütemtervét írta át. A Mission: Impossible 7-t már újrakezdték, de el kellett halasztani többek között a Red Notice és a Jóbarátok különkiadásának felvételeit is.

A Universal stúdió úgy döntött, átütemezi az eredeti film szereplőit is felvonultató Jurassic World: Világuralom munkálatait Máltán, miután a szigetországban újra fellángolt a koronavírus-járvány, írja a Variety. A first unit stáb helyett a second unit folytatja a munkálatokat. A 200 millió dolláros büdzséből készülő produkciónak már februárban is le kellett állítania a Londonhoz közeli Pinewood Stúdióban zajló munkálatokat a járvány terjedése miatt. A munkálatok július 6-án kezdődhettek újra.

Jurassic World Dominion Malta
/ Fotó: Universal Studio

A Malta Today értesülései szerint a forgatócsoport négy tagjánál mutatták ki a koronavírust, a velük kapcsolatban lévő embereket karantén alá vonták.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A Jurassic World: Világuralom second unit stábja továbbra is Máltán marad és folytatja a forgatási munkálatokat augusztus végétől szeptemberig. A munkát fokozott elővigyázatossággal végzik, ahogyan ez eddig is jellemezte a produkciót, a first unit nem forgat tovább Máltán, hogy minimálisra csökkentsék az ottani jelenlétüket. Szeretnénk köszönetet mondani máltai kormánynak és a filmintézetnek a támogatásért, és nagyon várjuk a sikeres forgatás folytatását ebben a csodálatos országban[/perfectpullquote]

– fejtette ki az Universal szóvivője.

Szigorítások léptek életbe Máltán

Máltán 1470 koronavírus-fertőzésről és kilenc halálesetről számoltak be. Ebből jelenleg 677 aktív esetet regisztráltak és 47 új fertőzöttet találtak az elmúlt napokban. Augusztus 19-től bezárták a bárokat, a szórakozóhelyeket, az edzőtermeket és koncerttermeket is. Az éttermek és az üzletek egyelőre nyitva maradhatnak, a társas összejövetelek létszámát pedig 15 főben határozták meg.

Mire számíthatnak a mozik és a filmipar a koronavírust követően?

A koronavírus-járvány a kulturális élet történéseit is lefagyasztotta a pandémia idejére, ám úgy tűnik a nyári hőhullámokkal egyre több korlátozás olvad fel. Hamarosan a színpadokon láthatjuk majd Hamletet, ráadásul nem is akárkinek az alakításában. Rudolf Péter a Vígszínház újdonsült igazgatójaként pedig új darabokkal készül. A koronavírus azonban nem tűnik el az életünkből.

A Jurassic World: Világuralom bemutatását jövő év júniusára tervezik, ha a járvány is úgy akarja.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk