Mobillal készült fotókból nyílik online kiállítás Szürreál és absztrakt – zsebben hordott művészet címmel a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) weboldalán, a megnyitó szerda este élőben követhető lesz a szervezet Facebook-oldalán.

Szürreál és absztrakt – zsebben hordott művészet: Céljuk az alkotói sokszínűség megosztása

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Fotóművészeti Tagozatának kiállításán huszonhét alkotó, negyvenkét képe lesz látható — tájékoztatta a MANK szerdán az MTI-t.

Mint írják, a fotóművészeti tagozat a kiállítás tematikája mentén szeretne egységes alkotói közösségként megjelenni, miközben művészei egyéni látásmódjai is teret kapnak. A tagozat célkitűzése, hogy megossza a közönséggel azt az alkotói sokszínűségét, amelyet a fotográfia különböző területeiről érkező művészeik mutatnak fel.

Mank Fotokiallitas Szurreal Es Absztrakt Mobiltelefon
A Szürreál És Absztrakt Két Egyértelműen Nem Összehasonítható, De Mégis (Egy Tárlat Erejéig Biztosan) Rokonítható Művészeti Irányzat. / Fotó: Josh Rose / Unsplash

Kiállító művészek A. Fehér Vera, Aknay Tibor, Berényi Gyula, Budavári Csaba, Chochol Károly, Cserkuti György, Csordás Gábor, Deim Balázs, Dobóczky Zsolt, Dozvald János, Fekete Zoltán, Gábor Béla, Gál András, Hegyi Zsolt, Hupján Attila, Kerekes Zsuzsa, Láng-Miticzky András, Mike Tamás, Murvai Ervin, Pfliegel Bálint, Soltész Boglárka, Seres Géza, Siklós Péter, Sziráczki György, Tobischka Gabriella, Vajda János, valamint Zsila Sándor.

Direkt és indirekt gondolatainkat megvalósíthatjuk képi formában

A tájékoztató idézi Hupján Attila kurátort, a MAOE Fotóművészeti Tagozatának elnökét, aki azt mondta, a szürreál és absztrakt két egyértelműen nem összehasonítható, de mégis (egy tárlat erejéig biztosan) rokonítható művészeti irányzat.

A mobiltelefon mindannyiunk zsebében ott lapul és szinte majdnem mindenki készít képeket is vele. A kiállítás tematikája csak első pillantásra tűnik távolinak vagy nehezen megközelíthetőnek a zsebünkben hordott kis eszközökkel.

Az igazság az, hogy pont az a tulajdonsága, hogy mindig kéznél van, az teszi alkalmassá arra is, hogy a direkt vagy indirekt gondolatainkat azonnal, képi formában próbáljuk megvalósítani. Bárhol és bármikor

— hangsúlyozta a kurátor.
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

301-es parcella nagy imre 1956 horvath erno kiallitas fotokiallitas

NÖRI: fotókiállítás mutatja be a 301-es parcellát

“Nemcsak a kiállítás, maga a Nemzeti Gyászpark is figyelmeztető jel számunkra, és a mi feladatunk, hogy azok számára is az legyen, akiknek 1989 nem volt az életük része, és már csak a történelem egy jelentős pillanataként tanulnak róla.”