Már el is kezdte a vezetőség az Index új stábjának toborzását

A Media1 több forrása is megerősítette, hogy már el is kezdték toborozni az Index új stábját azok után, hogy több mint 80 újságíró mondott fel a lapnál.

Szinte az egész szerkesztőség felmondott

Miután szerdán kirúgták Dull Szabolcs főszerkesztőt, másnap először négyen, pénteken viszont kvázi az egész szerkesztőség lemondott az Indexnél. Bodolai Lászlót, az Index.hu Zrt.-t tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány igazgatósági elnökét korábban figyelmeztette Munk Veronika főszerkesztő-helyettes, hogy beláthatatlan következményei lehetnek, ha meneszti Dullt.

index megszunik12
Az Index stábja 2020. 07. 24-én a felmondások előtt / Fotó: Bődey János

Szombaton ráadásul a Defacto, az elismert közgazdászokból álló blogcsapat is kihátrált a laptól, és a világsajtó is Magyarországra figyel.

Már el is kezdték az új tagok toborzását

A Media1 szakportál úgy tudja, ahhoz, hogy tovább működjön az Index, már el is kezdték az új tagok toborzását. A több forrás által is megerősített információ szerint a folyamat jelenleg a toborzásnál tart.

Az Index utolsó napja fotókon: Könnyek között hagyták el a szerkesztőséget

Bődey János, az Index fotóriportere dokumentálta Magyarország legnagyobb és legolvasottabb hírportáljának utolsó napjait. Mint beszámoltunk róla, 2020. 07. 22-én, szerdán Bodolai László, az Index.hu Zrt.-t kiadó Magyar Fejlődésért Alapítvány igazgatósági elnöke felmondott Dull Szabolcs főszerkesztőnek. (A rengeteg és gyors események történéseit ebben a cikkünkben dokumentáltuk.)

Mint írja a lap, arról nincs információ, hogy a mostanival azonos létszámmal működtetnék-e tovább az oldalt, vagy kevesebb emberrel, illetve változik-e a rovatstruktúra.

A lap azonban megjegyzi, azt már biztosan állíthatjuk, hogy történtek is konkrét megkeresések újságírók, szerkesztők felé, hogy érdekelné-e őket valamilyen pozíció a lapnál.

Az már jól látható az elmúlt napokban, hogy az Index „csökkentett üzemmódban” működik. Az oldal tartalmát főleg az állami Magyar Távirati Iroda (MTI) híreivel töltik a régi, távozó stáb jelenleg felmondási idejüket töltő tagjai.

Közben úgy tudja a Magyar Hang, hogy néhány nap után távozhat az újonnan kinevezett vezetőség két tagja is, Szombathy Pál vezérigazgató és Sztankóczy András igazgatósági tag.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból