Bár nem magyar divatmárkáról beszélünk, az indiai-amerikai Marasim nevű ruhamárkáról mi is példát vehetnénk. Nidhi Garg, a márka megálmodója, többet szeretne adni az embereknek, mint puszta ruhák. Célja a hatáskeltés, a globális kapcsolatok kiépítése és a történetmesélés.

A marasim jelentése ’kapcsolatok’ hindi nyelven. Ez a fő alapelve az amerikai-indiai Marasim márkának, melynek szíve és lelke Nidhi Garg tervező. Az elszánt hölgy biztos alapokat kapott a New York-i The New School nevű egyetemen, ahol tanárai és társai mindenben segítségére voltak. Ez segített elindítania saját vállalkozását, amelyre érdemes lesz odafigyelni a jövőben, már csak a története miatt is.

Nidhi Garg
Nidhi Garg Munka Közben / Fotó: Causeartist

Nidhi Garg indiai származásának köszönhetően pontosan tudja, milyen módszerekkel dolgoznak az indiai tervezők és ruhagyártók. Hazájában a szakemberek még mindig a régi hagyományokat követik, minden anyagot, amit találnak, felhasználnak. Valódi selyemhernyóból készítik a ruhákat, és természetes festékanyagokkal fedik be őket. Garg pedig ezeket a hagyományokat szeretné megmutatni a nyugati világnak, valamint ötvözni a hagyományos és a modern kultúrát. A Marasim egyik módszere, hogy felkeresi az indiai mesterembereket, és munkáikat megosztja a világ vezető tervezőivel.

Stockholm törölte a fél évente megrendezésre kerülő divathetet

A Svéd Divattanács bejelentette, többé nem ad otthont a Stockholm Divathétnek, amelyet fél évente rendeznek meg. Ezzel a lépéssel szeretné kimozdítani a divatipart a hagyományos kereket közül, mindezt egy hónappal a 2020-as tavaszi/nyári kollekciót bemutató esemény megrendezése előtt. A Tanács vezérigazgatója, Jennie Rosén a következőket mondta az elhatározásról: – fejezte ki a döntés okát Rosén.

Ezeknek a kapcsolatoknak a hatása messze túlmutat a divatiparon, és mélyebb kötődést terjeszt ki a nyugati és keleti kultúrák között. Ennek köszönhetően pozitív változásokat idéz elő a divatvilágban és a környezetben egyaránt. Ugyanis a természetes anyagok használata minden szempontból előnyösebb. Garg szeretné jobban megérteni a vásárlók igényeit, főleg azokét, akik a nagy divatházak ruháit vásárolják meg. Így nem csak a helyi indiai szakembereket segíti, hanem a vásárlói igényeknek megfelelően tudja majd alakítani a Marasim további útját.

Tudj meg többet Garg munkásságáról!

Nidhi | Passion Paves the Way for Professional Growth

Nidhi, founder of the international textile company Marasim and alum of the Fashion Design certificate program with Parsons at Open Campus, empowers local artisans to share their craft with leading designers. Learn more: https://www.newschool.edu/parsons/continuing-education-certificate and learn more about Nidhi’s company Marasim at http://marasim.co

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet