Követem Design Marc Jacobs reagált a Nirvana-perre, avagy a "mosolygós botrányra"

Marc Jacobs reagált a Nirvana-perre, avagy a “mosolygós botrányra”

Promóció

A divattervező jogi csapata tagadja a vádakat, miszerint Jacobs jogtalanul használta fel a Nirvana híres mosolygó fejét.

Promóció

Tavaly év végén érkezett a hír, a Nirvana beperelte Marc Jacobs-ot, amiért az új grunge kollekciójában felhasználta a zenekar mosolygó fejet ábrázoló logóját. A logót 1992-ben védették le.

A Nirvana pereli Marc Jacobsot a mosolygó fej miatt

A The Fashion Law hozta le először, hogy a márkának perrel kell szembenéznie, amiért az új kollekcióban felhasználták a Nirvana logóját. A Bootleg Redux Grunge kollekcióban a banda engedélye nélkül hasznosították újra a mosolygó fejet. A szemeket lecserélték M és J betűkre, de az eredmény így sem különbözik eléggé az eredetitől.


A Bootleg Redux Grunge kollekció már eleve ellentmondásos volt, annak idején Marc Jacobs állásába is került. A tavaly újra polcokra kerülő kollekció egyik darabjaként jelent meg egy póló, amin a híres mosolygó fej látható, annyi változtatással, hogy a szemek helyén egy M és egy J betű látható. A jogi csapat tagadja a hasonlóságot, írja a Dazeddigital.

A ’90-es évekbe az állásába került, most újra a polcokon – Érkezik az ellentmondásos Marc Jacobs-kollekció

1992-ben Marc Jacobs Perry Ellis-nek dolgozott az SS 93 kollekción. A grunge témájú ruhák annyira távol álltak a cég korábbi darabjaitól, hogy Marc Jacobs elveszítette az állását miattuk. A divattervező munkáját 2019-ben újra láthatja a közönség. Victoria Beckham most ünnepli saját magáról elnevezett márkája 10. születésnapját.


A per menesztését és Courtney Love és Frances Bean Cobain vallomását kérik. Azt állítják, Kurt Cobain özvegye és lánya támogatták a céget a kollekció megjelenésének idején. Courtney Love-ot meg is hívták a Los angeles-i megnyitó partira. Love még a pólóról készült kép alá is kommentelte: „Jó fotó! Valamennyire ismerősnek tűnik! Csodálatos!”

Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3