Marc Jacobs reagált a Nirvana-perre, avagy a “mosolygós botrányra”

A divattervező jogi csapata tagadja a vádakat, miszerint Jacobs jogtalanul használta fel a Nirvana híres mosolygó fejét.

Tavaly év végén érkezett a hír, a Nirvana beperelte Marc Jacobs-ot, amiért az új grunge kollekciójában felhasználta a zenekar mosolygó fejet ábrázoló logóját. A logót 1992-ben védették le.

A Nirvana pereli Marc Jacobsot a mosolygó fej miatt

A The Fashion Law hozta le először, hogy a márkának perrel kell szembenéznie, amiért az új kollekcióban felhasználták a Nirvana logóját. A Bootleg Redux Grunge kollekcióban a banda engedélye nélkül hasznosították újra a mosolygó fejet. A szemeket lecserélték M és J betűkre, de az eredmény így sem különbözik eléggé az eredetitől.


A Bootleg Redux Grunge kollekció már eleve ellentmondásos volt, annak idején Marc Jacobs állásába is került. A tavaly újra polcokra kerülő kollekció egyik darabjaként jelent meg egy póló, amin a híres mosolygó fej látható, annyi változtatással, hogy a szemek helyén egy M és egy J betű látható. A jogi csapat tagadja a hasonlóságot, írja a Dazeddigital.

A ’90-es évekbe az állásába került, most újra a polcokon – Érkezik az ellentmondásos Marc Jacobs-kollekció

1992-ben Marc Jacobs Perry Ellis-nek dolgozott az SS 93 kollekción. A grunge témájú ruhák annyira távol álltak a cég korábbi darabjaitól, hogy Marc Jacobs elveszítette az állását miattuk. A divattervező munkáját 2019-ben újra láthatja a közönség. Victoria Beckham most ünnepli saját magáról elnevezett márkája 10. születésnapját.


A per menesztését és Courtney Love és Frances Bean Cobain vallomását kérik. Azt állítják, Kurt Cobain özvegye és lánya támogatták a céget a kollekció megjelenésének idején. Courtney Love-ot meg is hívták a Los angeles-i megnyitó partira. Love még a pólóról készült kép alá is kommentelte: „Jó fotó! Valamennyire ismerősnek tűnik! Csodálatos!”


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból