A ’90-es években az állásába került, most újra a polcokon – Érkezik az ellentmondásos Marc Jacobs-kollekció

Az ikonikussá vált kollekció, ami a ’90-es években Marc Jacobs állásába került, újra a boltok polcaira költözik Marc Jacobs Redux névvel.

1992-ben Marc Jacobs Perry Ellis-nek dolgozott az SS 93 kollekción. A grunge témájú ruhák annyira távol álltak a cég korábbi darabjaitól, hogy Marc Jacobs elveszítette az állását miattuk. A divattervező munkáját 2019-ben újra láthatja a közönség.

Victoria Beckham visszabújik Marc Jacobs 10 évvel ezelőtti bevásárlószatyrába

Victoria Beckham most ünnepli saját magáról elnevezett márkája 10. születésnapját. Ebből az alkalomból megidézi Marc Jacobs 2008 tavaszi-nyári bemutatóját, és visszamászik az ikonikus bevásárlószatyorba.

A Dazeddigital leírása alapján azóta Perry Ellis is megváltoztatta a véleményét a kollekcióról. Bevallotta, Marc Jacobs munkája megváltoztatta a kortárs női viselet irányát.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A Grunge kollekció volt az első a karrieremben, amikor kreatív kompromisszumok nélkül tartottam ki az elhatározás mellett, hogy lássam a víziómat megvalósulni a kifutón[/perfectpullquote]

– magyarázta Jacobs.

Aaron Philip, a fekete, tolókocsis, fiatal transznemű nő divattörténelmet írt

A 17 éves Aaron Philipnek nem éppen a legkönnyebb sors jutott. Agyvérzéssel született, ami kihatással van a motoros funkciókra, és gyakran kényszeríti a beteget tolószékbe. A családnak most már szerencsére van egy lakása Bronx-ban, 7 évvel ezelőtt azonban hajléktalanszállóba kényszerültek 2 évre. A drága orvosi számlák következtében ugyanis szűkös anyagi helyzetbe kerültek.

A divattervező az eredeti SS93-as kollekció számos darabját adja ki újra, kiegészítőkkel, kötött kardigánokkal, sifon ruhákkal.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból