Követem Design A remény arca: Marcus Rashford a brit Vogue szeptemberi...

A remény arca: Marcus Rashford a brit Vogue szeptemberi címlapján pózol

Promóció

Marcus Rashford labdarúgót a Vogue a közé a negyven személy közé sorolta, akik joggal nevezhetők a remény arcainak. A magazin szeptemberi címlapján is ő lesz majd látható. 

Nem politikus, csak a hangját használta

Promóció
- Advertisement -

Marcus Rashford nem csak tehetséges labdarúgó, de inspiráló személyiség is, aki a gyermekszegénység elleni kampányával a Vogue által kinevezett remény arcai közé került. A Manchester United labdarúgója többek között ennek köszönhetően a magazin szeptemberi címlapján lesz majd látható. 

Marcus Rashford és Adwoa Aboah / Fotó: Misan Harriman, Vogue

Nemrégiben a csatár felszólította a kormányát, hogy nyáron különös figyelmet szenteljenek a legszegényebb családok ingyen történő élelmezésére. Ennek köszönhetően a Vogue is fókuszba helyezte a fiatal tehetség kampányát. A magazin azon negyven személy közé sorolta, akik joggal nevezhetők a remény arcainak.

Az internet népe virtuálisan kisajátította magának a Vogue címlapját

A Vogue szerkesztői merészen és mindig a korszellem előtt járva választják ki a magazin címlapját, amely önmagán túlmutató társadalmi üzenetet is képvisel. Alig pár napja írtunk arról, hogy a Vogue Italia a júniusi számot a gyerekeknek ajánlotta. A kicsiknek szóló tartalmakon túl, pályázat útján nyolc gyerekrajzot választottak ki a címlapra.

A labdarúgó Adwoa Aboah szupermodell mellett pózol majd, aki mentálhigiéniás aktivistaként tevékenykedett az utóbbi időben. Míg Aboah már többször is feltűnt a Vogue lapjain, addig Rashfordnak ez az első alkalom. A labdarúgó nem vallja magát politikusnak, mindössze volt hangja és egy platformja, amit problémás társadalmi kérdések megvitatására és orvoslására használt. Ha nem lépett volna fel a gyermekéhezés ellen, a tízéves énjének okozott volna csalódást, írja a The Guardian. 

Még több kinevezett

A brit divatlap szeptemberi címlapfotóját Misan Harriman készíti, aki a magazin 104 éves történetében az első fekete fotósa. Marcus Rashford a kampánya eredményeként egyébként a legfiatalabb tiszteletbeli doktorátus lett a Manchesteri Egyetemen. Adwoa Aboah az online mentálhigiéniai közösség, a Gurls Talk megalapításával – részletesen ebben a cikkünkben írtunk a kampányról – vívta ki a tiszteletet. 

Martin Parr vidéki hangulatú fotói kerülnek a Vogue címlapjára

A brit Vogue magazin 2020 augusztusi számának címlapján egy vidéki életképet megörökítő fotó tűnik fel. A képet akkor készítette Martin Parr fényképész amikor Aberdeenből Speyside felé autózott. Megragadta a látvány, ezért kiszállt a kocsijából és fotózni kezdett. Fehér felhők úsztak a horizonton, a birkák meg olybá tűntek mintha modellt állnának a fotográfusnak.

A magazin további harmincnyolc személyt nevezett ki a remény arcainak, köztük Doreen Lawrence-t, Angela Davis-,t Alaa Salah-t, Temi Mwale-t és Yvette Williams-t. A lap a szeptemberi számát tekinti a legjelentősebbnek az évben, mivel a magazin példányai világszerte a remény témájával foglalkoznak majd. Érdekes adalék, hogy a tavaly szeptemberi magazin vendégszerkesztője Meghan Markle, sussex-i hercegnő volt, aki nemrégiben önkéntes péknek állva segít a rászorulókon és a fiatal vezetőket támogatja. 

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3