A remény arca: Marcus Rashford a brit Vogue szeptemberi címlapján pózol

Marcus Rashford labdarúgót a Vogue a közé a negyven személy közé sorolta, akik joggal nevezhetők a remény arcainak. A magazin szeptemberi címlapján is ő lesz majd látható. 

Nem politikus, csak a hangját használta

Marcus Rashford nem csak tehetséges labdarúgó, de inspiráló személyiség is, aki a gyermekszegénység elleni kampányával a Vogue által kinevezett remény arcai közé került. A Manchester United labdarúgója többek között ennek köszönhetően a magazin szeptemberi címlapján lesz majd látható. 

vogue
Marcus Rashford és Adwoa Aboah / Fotó: Misan Harriman, Vogue

Nemrégiben a csatár felszólította a kormányát, hogy nyáron különös figyelmet szenteljenek a legszegényebb családok ingyen történő élelmezésére. Ennek köszönhetően a Vogue is fókuszba helyezte a fiatal tehetség kampányát. A magazin azon negyven személy közé sorolta, akik joggal nevezhetők a remény arcainak.

Az internet népe virtuálisan kisajátította magának a Vogue címlapját

A Vogue szerkesztői merészen és mindig a korszellem előtt járva választják ki a magazin címlapját, amely önmagán túlmutató társadalmi üzenetet is képvisel. Alig pár napja írtunk arról, hogy a Vogue Italia a júniusi számot a gyerekeknek ajánlotta. A kicsiknek szóló tartalmakon túl, pályázat útján nyolc gyerekrajzot választottak ki a címlapra.

A labdarúgó Adwoa Aboah szupermodell mellett pózol majd, aki mentálhigiéniás aktivistaként tevékenykedett az utóbbi időben. Míg Aboah már többször is feltűnt a Vogue lapjain, addig Rashfordnak ez az első alkalom. A labdarúgó nem vallja magát politikusnak, mindössze volt hangja és egy platformja, amit problémás társadalmi kérdések megvitatására és orvoslására használt. Ha nem lépett volna fel a gyermekéhezés ellen, a tízéves énjének okozott volna csalódást, írja a The Guardian. 

Még több kinevezett

A brit divatlap szeptemberi címlapfotóját Misan Harriman készíti, aki a magazin 104 éves történetében az első fekete fotósa. Marcus Rashford a kampánya eredményeként egyébként a legfiatalabb tiszteletbeli doktorátus lett a Manchesteri Egyetemen. Adwoa Aboah az online mentálhigiéniai közösség, a Gurls Talk megalapításával – részletesen ebben a cikkünkben írtunk a kampányról – vívta ki a tiszteletet. 

Martin Parr vidéki hangulatú fotói kerülnek a Vogue címlapjára

A brit Vogue magazin 2020 augusztusi számának címlapján egy vidéki életképet megörökítő fotó tűnik fel. A képet akkor készítette Martin Parr fényképész amikor Aberdeenből Speyside felé autózott. Megragadta a látvány, ezért kiszállt a kocsijából és fotózni kezdett. Fehér felhők úsztak a horizonton, a birkák meg olybá tűntek mintha modellt állnának a fotográfusnak.

A magazin további harmincnyolc személyt nevezett ki a remény arcainak, köztük Doreen Lawrence-t, Angela Davis-,t Alaa Salah-t, Temi Mwale-t és Yvette Williams-t. A lap a szeptemberi számát tekinti a legjelentősebbnek az évben, mivel a magazin példányai világszerte a remény témájával foglalkoznak majd. Érdekes adalék, hogy a tavaly szeptemberi magazin vendégszerkesztője Meghan Markle, sussex-i hercegnő volt, aki nemrégiben önkéntes péknek állva segít a rászorulókon és a fiatal vezetőket támogatja. 


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból