Követem Events A Margó Irodalmi Feszten egyetlen könyvvel egész évnyi olvasnivalót...

A Margó Irodalmi Feszten egyetlen könyvvel egész évnyi olvasnivalót nyerhetsz!

Promóció

Az irodalom négynapos fesztiválján, a Margón a magyar irodalom legszélesebb kínálatát lehet megismerni és a legjobb kedvezményeket beszerezni. Az itt bemutatott könyvekről szól majd az ősz az olvasóklubokban, s innen választ karácsonyi ajándékot, aki eljön. Sőt, lesz egy valaki, aki egy könyv megvásárlásával egy egész évnyi olvasnivalót nyer.

Az idei Margó számokban és szavakban

Promóció
- Advertisement -

Negyven kiadó legfrissebb könyvei, száz program, hat külföldi író, négy színpad – az idei Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár számokban.

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál kapcsolódó programjaként a Bookline, az Aegon, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Publishing Hungary Program támogatásával megvalósuló rendezvény minden programja irodalom. Ez még akkor is így van, ha Kollár-Klemencz László új elbeszéléskötetének, A műanyag kertiszékek életének koncertbe hajló bemutatóján Bánki Gergely és Thuróczy Szabolcs olvas fel.

Kollár-Klemencz László / Fotó: Marie Claire

Szabó Balázs Bandája új albumán a magyar líratörténet nagy alakjával lép párbeszédbe, Krasznahorkai László egy kamera kíséretében tér vissza gyerekkora helyszínére. Nádas Péter pedig riportfilmben árulja el az Aegon-díjas nagyregénye, a Világló részletek utolsó mondatának magyarázatát.

A költő Szálinger Balázs a zenész Szűcs Krisztiánnal lép fel, Máté Gábor pedig a színházi naplóit fedi fel.

A Margón folyamatosan újraértelmeződik a hagyomány. Beszélgetések lesznek Ady Endréről, József Attiláról és Radnóti Miklósról is.

Mindeközben pedig Al Ghaoui Hesna, Cserna-Szabó András, Dragomán György, Gárdos Péter, Lackfi János, Nyáry Krisztián, Szentesi Éva, Szöllősi Mátyás, Tóth Krisztina és Varró Dániel legújabb köteteit mutatja be.

Az is kiderül, mit olvas Fluor Tomi

A Szívünk rajta program hétvégén interaktív gyerekfoglalkozásokkal vezeti be a legkisebbeket az olvasás varázslatos világába.

A több mint száz program nagy részében a kortárs irodalmat belülről, az írók és szövegek segítségével mutatják be. Ám a Margó Extra néven idén elindult beszélgetéssorozatban ismert alkotókat és társművészeket, Eszenyi Enikőt, Fluor Tomit, Ráskó Esztert és Szabó Balázst kérdezzük olvasmányélményeikről. Ezen keresztül új nézőpontból ismerjük meg őket, mert minden egyes könyv hozzánk tesz valamit.

Catherine Millet / Fotó: Yann Revol

A Margó a korábbi évekhez hasonlóan igyekszik a nemzetközi irodalom izgalmas szereplőit meghívni és bemutatni. Amerikából érkezik Susan Faludi, aki Előhívás című könyvében magyar származású apja története után nyomoz. Új regényét mutatja be a francia művészettörténész és író, Catherine Millet. Fontos memoárjáról annak idején azt mondták, hogy ilyen explicit könyvet a szexről még nő nem írt. Az egyik legismertebb norvég író, Roy Jacobsen eddigi tizenegy regénye huszonegy országban jelent meg. A láthatatlanok megjelenése miatt érkezik a Margóra. A német Maxim Leo regényében, a Volt egyszer egy NDK-ban a berlini fal leomlása után 18 évvel igyekszik megérteni családja történetét. A Budapesten született német író, Akos Doma A vágyak útja című regényében egy hetvenes évekbeli magyar disszidens család történetét írta meg. A francia rendező, forgatókönyvíró, színész és író, Laetitia Colombani első regényét, A hajfonatot mutatja be.

A Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár október 18-án 16 órakor kezdődik az ünnepélyes megnyitóval. Ennek keretében negyedik alkalommal adják át a legjobb első prózakötet szerzőjének a Margó-díjat, amit a korábbi években Totth Benedek, Milbacher Róbert és Szöllősi Mátyás kapott meg.

Programfüzet: ITT

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2018. október 18-tól október 21-ig

Helyszín: Várkert BazárBudapest

Jegyár: A Margó Fesztivál valamennyi programján ingyenes a részvétel

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3