A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál kapcsolódó programjaként a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron Amerika, Csehország, Dánia, Hollandia, Izland, Portugália és Svédország mind a Várkert Bazárba költözik négy napra.

Folytatódik az irodalom- és olvasásnépszerűsítő beszélgetéssorozat, a Margó Extra, amelyben a könyveken és az olvasmányélményeken keresztül ismerhetjük meg Lilut, Lovasi Andrást, Mautner Zsófit és Vitáris Ivánt. A legfiatalabb korosztályt rengeteg gyerekprogrammal igyekszik bevonni a Margó a könyvek világába: Hámori Gabriella felolvas, a Szívünk rajta gyereksarokban pedig az interaktív programok mellett kis könyves játszótér alakul.

Rossz Versek
/ Fotó: Margó Fesztivál

Rendhagyó előadás során mutatják be Krasznahorkai László új regényét Haumann Péter és a dobos, Miklós Szilveszter közös műsorában. A fesztivál az Ivan & The Parazollal indul és Lovasi András koncertjével zárul, itt mutatják be a Rossz versek című film DVD-kiadásához készült novelláskötetet koncertbe ágyazott felolvasószínházzal.

Reisz Gábor új filmje, a Rossz versek bekerült az Európai Filmdíjra

Az idei válogatásban 31 ország 46 filmje szerepel, amelyeket az EFA testülete és meghívott szakértők válogattak ki. A következő hetekben az Európai Filmakadémia több mint 3600 tagja szavaz a filmdíj legfontosabb kategóriáinak – a legjobb európai film, rendező, színész, színésznő és forgatókönyvíró – jelöltjeiről. A jelöléseket november 9-én hirdetik ki Sevillában, a győztesekről nyolctagú zsűri dönt.

Az Nők Lapja Caféval közösen rendezik meg a Félnap a holnapért című konferenciát a jövőt érintő legfontosabb kérdésekről Al-Ghaoui Hesnával, Orvos-Tóth Noémivel, de  Melinda Gates és Greta Thunberg frissen megjelent könyveiről is hallhatunk majd.

Margo 2019
/ Fotó: Margó Fesztivál

A könyvvásáron 46 kiadó mutatja be az ősz legfrissebb könyvmegjelenéseit, melyen idén először a Margó is bemutatja saját kiadású sorozatának első kötetét Simon Márton válogatásában. A Canon közreműködésével készülő limitált példányszámú kötet témája a klímaváltozás, melybe válogatott versek, kisprózák és egy nagyinterjú is helyet kap. A kötetbemutató a Margó első napján lesz.

A rendezvényen ötödik alkalommal adják át a legjobb első prózakötetnek járó Margó-díjat, és idén a szervezők online műsorfüzettel is készültek.

Az Aegon-díj segítségével megvalósuló MargóFakton gimnazistáknak tartanak rendhagyó irodalomórákat beszélgetésekkel, felolvasásokkal, és tanáraiknak workshopot – mindezt iskolaidőben.

Facebook-eseményITT

Időpont: 2019. október 10 – 13.

Helyszín: Várkert Bazár, Budapest

Jegyár: Ingyenes

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet