Amikor a nő egy napon hazatért a munkából, minden anya legrosszabb rémálma várt rá: eltűnt a kisbabája. A kisfiút elrabolták, de az édesanyja soha nem adta fel a reményt, és nem felejtette el őt.

Maria Mancia élete örökre megváltozott 1995-ben, amikor elrabolták 18 hónapos kisfiát, Steve-et – írta meg a Daily Mail még 2016-ban. A gyanúsított a gyerek apja volt, aki magával vitte a kisfiút mindenféle emléktárgyakkal, ultrahangfelvételekkel és dokumentumokkal együtt, és két évtizeden át távol tartotta őt Manciától.

Mancia szívfájdalma véget nem érőnek tűnt, de hitt benne, hogy egy napon újra találkoznak. Gyakran gondolt a fiára, és azon tűnődött, vajon Steve emlékezni fog-e rá.
A kaliforniai édesanya elárulta, hogy Steve apja, Valentin Hernandez a baba születése után sok mindenben nem értett egyet vele.
Hernandez állítólag magával vitte Steve-et Mexikóba, hogy ott úgy nevelje fel, ahogy jónak látja. Szerencsére Mancia soha nem adta fel a reményt, és végig tartotta a kapcsolatot a rendőrséggel.

Kapcsolódó cikk

2016-ban, 21 évvel Steve eltűnése után, végre megtörtént a csoda, amire Mancia várt. A San Bernardino megyei körzeti ügyész gyermekrablási osztályának munkatársai értesültek róla, hogy a nő fia Mexikóban lehet.
Miután elvégezték a DNS-tesztet, megerősítették, hogy valóban Mancia fiáról van szó. A fiatal férfi elmondása szerint az apja azt mondta neki, hogy Mancia elhagyta őket, amikor Steve még kisbaba volt.
Maria Mancia Fia Elrablása
/ Fotó: San Bernardino Ügyvédi Iroda Hivatalos Facebook-Oldala
Amikor meghallotta az igazságot, eluralkodtak rajta az érzelmek. Amikor pedig Mancia két évtized után végre magához ölelhette 22 éves fiát, ő sem tudott uralkodni az érzésein.
A nyomozók örültek, hogy segíthettek anya és fia újraegyesítésében, és a megható történet sokak szívét megérintette. Mancia könnyes szemmel így fogalmazott: „Most, hogy visszakaptam a fiamat, elmúlt az a gyötrelem, amit éveken át éreztem.”
Mancia Mancia Fia Elrablás
/ Fotó: San Bernardino Ügyvédi Iroda Hivatalos Facebook-Oldala

Steve, aki egész addigi életében azt hitte, hogy Mancia elhagyta őt, nagyon megdöbbent, de izgatott volt, hogy megismerheti az édesanyját. 

Azt sem tudtam, hogy életben van-e, és ez az egész hidegzuhanyként ért

– mondta.
Bár szinte sokkolta a hír, ami az egész életét megváltoztatta, Steve nagyon boldog volt, hogy megtudta az igazságot, és megismerhette az édesanyját. A fiú, aki jogot tanult az egyetemen, hamarosan azt is tervezni kezdte, hogy az Egyesült Államokban folytatja a tanulmányait, hogy közelebb lehessen az édesanyjához és újonnan felfedezett családjához.
Steve apja a feltételezések szerint meghalt, de a letartóztatási parancs még mindig érvényben van ellene.
Mancia rendkívül hálás, hogy végre együtt lehet a fiával, és bepótolhatják az elvesztegetett időt.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet