Hallgatom Joseph Cultice, a popsztárok fotósa elmeséli, hogy készült leghíresebb...

Joseph Cultice, a popsztárok fotósa elmeséli, hogy készült leghíresebb képe Marilyn Mansonról

Promóció

Folyékony latex, több széria-mellprotézis, egy hétig tartó retusálás és Elle Macpherson kellett Marilyn Manson Mechanical Animals című albumának tökéletes borítófotójához Joseph Cultice fotográfus szerint.

Manson műmellei Johnny Depp vitrinében végezték

Promóció
- Advertisement -

Rengeteg kultikussá vált fotó létezik, amelyet mindenki ismer, és jópár ezekből a képekből szintén ikonikussá vált lemezborítókról lehet ismerős, mint például Patti Smith 1975-ös Horses című nagylemezének borítója. Joseph Cultice amerikai fotós segítségével most egy ilyen fénykép, Marilyn Manson legendás, 1998-ban megjelent Mechanical Animals albumborítójának kulisszatitkait ismerhetjük meg.

Marilyn Manson a Mechanical Animals című lemez borítóján / Fotó: Joseph Cultice

„A ’90-es évek végén Manson már a rockzene új sztárjának számított Los Angeles-ben. Néhány fellépésére is elkísértem és fotóztam neki lemezborítókat, többek közt a Smells Like Children EP-t, és az Antichrist Superstar sajtófotóit is én csinálhattam. Úgy éreztem, kiérdemeltem tőle egy nagylemezborítót” – kezdte a történetét Cultice, aki karrierje kezdetén Annie Leibovitz-nak is asszisztált.

Sergio Purtell képei visszarepítenek a ’70-es és ’80-as évek Európájába

Sajnos, idén a gondtalan vakációzás lehetősége csak kevesek kiváltsága lesz, sokaknak marad az álmodozás. Jó esetben, a saját régebbi nyaralós képeinket nézegetve gondolatban visszatérhetünk kedvenc városainkba, tájainkra. Ezt tette Sergio Purtell fotós is, aki saját képeit egy sorozat alá, könyvbe rendezve megosztotta a nagyközönséggel legszebb emlékeit fiatalkori, szabad nyarairól.

Az emberek számára leginkább kísértetiesnek és groteszknek tűnő fotó egyik előképeként David Bowie Diamond Dogs című albumának borítója szolgált, írja a The Guardian. A műmellek elkészítéséhez a csapat felkeresett egy japán különleges effektekkel foglalkozó szakembert. Először valódi női mellek után akarták elkészíteni a protézist, de végül a szobrász inkább saját elképzelése alapján dolgozott.

A fotózás során Mansonnak az az ötlete támadt, hogy három műmellet is felvesz egyszerre, és az egyik fotón négykézlábra ereszkedik néhány kölyökkutya között. De a próbafelvételek után ezt az ötletet elvetettük

– mesélte a fotós, és végül az ő egyik ötlete lett a befutó. Mansont bekenték folyékony latex-szel, ráhelyezték a műmelleket, közben elkészült az énekes haja és sminkje.

Marilyn Manson – Mechanical Animals – Mechanical Animals (3/14) [HQ]

Marilyn Manson – Mechanical Animals – Mechanical Animals (3/14) [HQ] Mechanical Animals è il terzo album in studio della rock band statunitense dei Marilyn M…

„Kb. húsz tekercs filmet lőttünk el. Manson is teljesen odáig volt, ő is kitalált különböző beállításokat. Már a fotózás közben tudtam, hogy történelmet írunk. Mansonnak már a helyszínen nagyon bejöttek a Polaroiddal készített próbaképek” – emlékezett vissza a közös munkára a fotós. Hozzátette, hogy az egyik mellprotézis Johnny Depp vitrinjébe került.

A hatujjú Manson kölcsönkapta A Testet

A fotózás után következett a retusálás. Akkoriban még nem létezett a Photoshop, így egyetlen fotón egy héten át dolgoztak. Manson bal kezére egy hatodik ujj került. Az alakját pedig Elle Macpherson szupermodellnek, A Testnek köszönheti. Mivel Manson alakja olyan volt, mint egy giliszta, a grafikusok szerettek volna nőiesíteni a csípőjén. A stúdióban egy másik csapat éppen a híres fotómodell tengerparti képein dolgozott, így az ő tökéletes alakját vetítették rá Manson fotójára.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Thank you @spotify New York & Toronto “WE ARE CHAOS” out now

Marilyn Manson (@marilynmanson) által megosztott bejegyzés,


Egy következő probléma a mellbimbók kérdése volt. Manson menedzsmentje ragaszkodott hozzá, hogy ne látszódjanak, mert különben a Walmartban, a legnagyobb kereskedelmi áruházláncban nem lehet majd forgalmazni az albumot. A borítótervező megoldotta a problémát, de a Walmart még így sem merte kitenni a polcaira.

Marilyn Manson – WE ARE CHAOS (Official Music Video)

From the new album, “WE ARE CHAOS.” Everywhere September 11, 2020 Stream the single: https://found.ee/MM_WAC Pre-order the new album: https://found.ee/WEAREC…

„Amikor a Mechanical Animals megjelent, a borítóképet kitették a Times Square egyik hatalmas hirdetőtáblájára. Beültünk az együttessel egy limuzinba, hogy megnézzük. Nem tudtuk levenni róla a szemünket. Miért olyan erős az a kép, hogy minket is megbabonázott? Valószínűleg azért, mert annyira valódi és annyira irreális is egyidejűleg, hogy teljesen belefeledkezik mindenki” – próbálta megfejteni a kép hatását Cultice.

Karanténportrék: megható és humoros életképek a britek koronavírus-járványidőszakából

Mi jut eszünkbe, ha visszatekintünk 2020 tavaszára? A karantén alatt rengeteg sorozatot néztünk és olvastunk, a szülők küzdöttek az otthoni munkával és a digitális oktatással, megtanultunk maszkot varrni és kovászos kenyeret sütni. A londoni Nemzeti Arcképtárban (National Portrait Gallery) szeptember 14-én nyílt meg az a fotókiállítás, amely azt mutatja be, a brit lakosság hogyan élte meg a kijárási tilalom időszakát.

Joseph Cultice fotóalbuma, a Pop Is Personal még idén megjelenik. Marilyn Manson legújabb nagylemeze, a We Are Chaos szeptember 11-én jött ki.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3