Több részen át követhetjük, milyenek voltak Marilyn Monroe utolsó hónapjai

Marilyn Monroe, az ötvenes évek fiatalon elhunyt amerikai filmcsillaga utolsó hónapjairól készít tévésorozatot Trust me címen a BBC.

A drámasorozat bemutatja, hogy a színésznő milyen kapcsolatban állt a hollywoodi stúdiófőnökökkel és John F. Kennedy amerikai elnökkel. A forgatókönyvön Dan Sefton dolgozik, az előkészítésben a producer Simon Lupton is részt vesz.

Sefton jegyzi a BBC Trust Me című orvossorozatát is, amelyből idén újabb évad készül.

Monroe nevéhez olyan filmek fűződtek, mint a Van, aki forrón szereti, a Szőkék előnyben és a Hétévi vágyakozás. 36 évesen, 1962 augusztusában öngyilkos lett. Halálát altató-túladagolás okozta, de öngyilkossága és annak körülményei máig vitatottak.

Marilyn 4
Marilyn Monroe / Fotó: Ulisex

A The Last Days of Marilyn Monroe munkacímű sorozat részben Keith Badman 2010-ben megjelent könyve, a The Final Years of Marilyn Monroe alapján születik.

Ritka kincsek hétkezdéshez: 30 eddig nem látott fotó a fiatal Marilyn Monroe-ról

Születésekor a Norma Jeane Mortenson nevet, és egy meglehetősen nehéz gyermekkort kapott. Egyik nevelőcsaládtól vándorolt a másikig, és mindenütt traumatikus élmények érték; szexuális zaklatásoknak volt kitéve és dadogni is elkezdett. 16 évesen ment férjhez először, de ez sem hozta meg számára a hőn áhított boldogságot. Az 1944-es év azonban végre változást eredményezett Monroe életében.

A sorozat a BBC stúdió szóvivője, Anne Pivcevic szerint a hatalom, a szerelem, a lojalitás és a politika témáit járja körül a színésznő történetén keresztül.

Egyelőre nem hozták nyilvánosságra, ki játssza Monroe-t.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból