A virtuális valóság életre kel Marina Abramovic előadásában

A londoni Serepntine Galéria különleges előadással készül. Már régóta foglalkoztatja az embereket a virtuális valóság, és ez most végre valósággá válik. Marina Abramovic The Life című előadása az első ilyen jellegű.

A belgrádi művész, Marina Abramovic The Life című előadása egy új digitális technológiával jön létre. A Mixed Reality egy olyan technika, amely során megszűnik a valóság és a virtuális tér közötti határ. A február 24-25 között megtekinthető előadás az első ilyen jellegű performansz.

17 abramovic lede.w1200.h630
A művésznő az első, aki ilyen jellegű előadásban részt vesz / Fotó :The Cut

A nézők belépés előtt hordható felszerelést is kapnak, amely szükséges az élményhez.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A bemutatóterem közepén egy 5 méteres kört fognak elhelyezni, amelynek közepén megjelenik a művésznő. [/perfectpullquote]

Egy Magic Leap One eszköz segítségével fogják életre kelteni a digitális ábrázolást.

Virtuális lánycsapat élő koncertet adott óriási sikerrel

Az utóbbi időben bukkant fel az interneten egy anime lányokból álló együttes, aki számos mém alapanyagául szolgáltak és masszív internetes követőbázisuk alakult ki. Zenei stílusokat tekintve, pedig a világszerte egyre népszerűbbé váló koreai popzene (K-pop) irányvonalat képviselik. A K/DA egy virtuális lánycsapat, akiket a Riot Games játékszoftver gyártó cég alkotott meg, hogy a velük népszerűsítse a Leageue of Legends játékuk új karaktereit.

Mint Abramovic mondja, ez az első ilyen előadás, amit kísérletnek szánnak. De ez csak a kezdet. A The Life előadást egy Tin Drum nevű amerikai-angol stúdió készíti, amely az ilyen jellegű előadásokra specializálódott. A belépés ingyenes, de foglalás szükséges.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból