Mark Wahlberg színész Wikipédia-oldaláról elrejtette saját gyűlölet-bűncselekményeit

Mark Wahlberget egy fiatalkori rasszista bűncselekménye miatt kritizálják a közösségi média felhasználók.

A színész szolidaritását próbálta kifejezni

A tragikus sorsú George Floyd halála kapcsán többek között demokrata képviselők, független divatmárkák, budapesti lakosok, és Banksy is kifejezték szolidaritásukat. A Ted és a Transformers-filmek sztárja, Mark Wahlberg viszont a közösségi média felhasználók kereszttüzébe került, miután kifejezte együttérzését a George Floyd-ügyben. A poszt azért fordult a visszájára, mert felszínre hozta a színész múltbéli gyűlölet-bűncselekményeinek emlékét. Wahlberget azóta azzal vádolják, hogy átszerkesztette saját Wikipédia-oldalát, hogy elfedje a vitára okot adó tartalmat, írja a DesignTaxi.

mark wahlberg
Mark Wahlberg megváltoztatta a Wikipédiát / Fotó: NBC News

A Wikipédián a gyűlölet-bűncselekmények szekcióban, Wahlbergről azok az információk szerepelnek, hogy a ’80-as években tinédzserként elítélték afroamerikaiak és vietnámi-amerikaiak bántalmazása miatt. A színész megpróbált bocsánatot kérni a tetteiért. Ezeknek az információknak a fényében viszont az internetezők szemében megkérdőjeleződik Wahlberg szolidaritása a Black Lives Matter kapcsán.

Jennifer Aniston nem fukarkodik, ha rasszizmusról van szó: 300 milliót adományozott

George Floyd halála után elindult Black Lives Matter mozgalom kapcsán a világon rengeteg ember és vállalat fejezte ki szolidaritását, tüntetésekkel, petíciók aláírásával vagy különböző szervezetek támogatásával. Legutóbb a Jóbarátok sztárja, Jennifer Aniston 1 millió dollárt adományozott a Color Of Change (A változás színe) antirasszista szervezetnek, írja a .

A közösségi média felhasználók kiszúrták, hogy a sztár Wikipédia-oldalán a gyűlöletbűnökre már csupán vitaként hivatkozik. Illetve azt is észrevették, hogy az eset leírását is finomították, kiemelve a színész fiatal életkorát és azt, hogy drog hatása alatt állt.

Wahlberget vádolják a Wikipédia-oldal átírásával

A kritizálók szerint a Wikipédián történt változtatásokat a színész vagy a menedzsmentje eszközölte. A faji incidensek szakasz egy figyelmeztetést is tartalmaz miszerint az adatokat frissen, 2020 júniusában változtatták meg.

Confused Mark Wahlberg GIF – Find & Share on GIPHY

Discover & share this Confused GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

Tinédzserkorban sok ember követ el meggondolatlan cselekedeteket, amire később nem büszke. Wahlberg is valószínűleg így lehet ezzel. A színész pozitív példája lehetne annak, amit az antirasszista tüntetők el szeretnének érni. Hiszen a gyűlöletbűnöket megbánva a színész megváltozott és szolidaritást vállal George Floyd halálával kapcsolatban.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból