A Business Insider tényfeltáró cikket közölt, amelyből azt vonhatják le sokan, hogy a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg a legparanoiásabb ember a világon. 

Paranoia ide vagy oda, egy biztos: rengeteg pénzt költ el a saját biztonságára. Elővigyázatossága érthető, hiszen mégiscsak az egyik legbefolyásosabb ember a Földön, hála a Facebooknak. A Business Insider számításai szerint a Facebook évente majd’ tízmillió dollárt, azaz közel 2,8 milliárd forintot fordít a vezérigazgató védelmére. És mégis hogyan használják fel mindezt?

1523398122459
Mark Zuckerberg, A Facebook Alapítója / Fotó: Axios

Van egy pletyka erről, miszerint a Facebook Menlo Parkban található főhadiszállásán létezik egy titkos folyosó. Na, innen menthetik ki a vezérigazgatót, ha minden a legrosszabbra fordul. Ám ez a folyosó hová vezet, azt még a Business Insider újságírói sem tudják. Noha nem meglepő, hiszen miért is kötnék épp az ő orrukra?

A tényfeltáró cikkből kiderült, hogy Zuckerberget non-stop követik a testőrök. Sőt, annyira, hogy kvázi a Facebookhoz jelentették be – legalábbis testőrei úgy tesznek, mintha ott dolgoznának.

Úgy tartják, ezt Zuckerbergnek is nehéz volt megszoknia, ugyanis kezdetben szeretett úgy kilépni az irodájából, hogy elfelejtette informálni a testőröket.

Emellett érdekességként az is kiderült a cikkből, hogy senki nem parkolhat arra a helyre, ami felett a vezérigazgató asztala található. Ennek oka, hogy ha esetleg pokolgépet robbantana valaki, nehogy probléma legyen a testi épségével.

A Facebook az új otthonunk: az adatainkkal fizettünk érte

Nem kérdés, az adathalász közösségi oldalak közül a Facebook tábora a legnépesebb. Itt értesülünk a legújabb hírekről, eseményekről, ezen keresztül kommunikálunk barátainkkal és minden valamirevaló cég az oldalon hirdeti szolgáltatásait és/vagy termékeit. Virtuálisan felköltöztünk a közösségi oldalra: naponta átlagosan 58 percet töltünk csak ezen a platformon.

És még egy érdekesség: az open office felfogásban berendezett irodaház közepén egy hatalmas üvegkalitka található. Sőt, pánikgombbal látták el. És persze azért, hogy ha beüt a krach, oda is elmenekülhet a Facebook atyja. Az utóbbi időben elég sok botrány érte a Facebook háza táját, így jobb félni, mint megijedni. A botrányokról ezen a linken csemegézhettek.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet