Márki-Zay: nem a visszavonulásomat jelentettem be

“Szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy nem visszavonulásomat jelentettem be, hanem legális lehetőséget ajánlottam Hódmezővásárhely fideszes képviselő-testületi többségének arra, hogy amennyiben nem kívánnak velem, azaz a független, esetlegesen ellenzéki polgármesterrel együtt dolgozni a következő egy évben, akkor oszlassa fel magát” – tette egyértelművé vasárnap esti videóbejelentkezésében Márki-Zay Péter – írja a Sztárklikk.

Márki-Zay azt mondta: „természetesen kitartok Hódmezővásárhely, továbbá Magyarország mellett”, magyarán nem vonul vissza, de szeretné végre megméretni azt, hogy a korrupt fideszes zsarolás a vásárhelyiek körében is sikerre jutott-e, vagy a tisztességes munkának van foganatja.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A független vásárhelyi polgármester szerint a helyi Fidesz nem a lakosok érdekeit nézi, amikor megakadályozza a város gyarapodását, s lényegében ellehetetleníti a működést. Éppen ezért azt javasolja, hogy a soron következő októberi képviselő-testületi ülésen a fideszes többség kezdeményezze az önkormányzat feloszlatását, így időközi képviselő-testületi és polgármester-választást lehetne tartani Hódmezővásárhelyen.

Márki-Zay Péter: retteghetnek a fideszesek / ContextUs

A fideszes önkormányzatok retteghetnek, mivel ők nem parkolóhelyeket adtak oda ingyen, hanem például több ezer trafikot osztottak ki ilyen alapon- jelentette ki az ATV Egyenes Beszéd Kontrában Márki-Zay Péter azzal a hírrel kapcsolatban, hogy felfüggesztett börtönbüntetést kaptak volt szegedi városvezetők, mivel ingyenes parkolóbérletet biztosítottak természetes és jogi személyeknek, miközben erre nem volt semmilyen jogszabályi alapjuk.

Mivel a hatályos törvények szerint jövő októberben lesz a soron következő, rendes helyhatósági választás, egy későbbi időpontban erre már nem kerülhetne sor. Márki-Zay szerint azonban a fideszeseknek el kell dönteniük: a város ellehetetlenítésén, a vásárhelyiek megzsarolásán dolgoznak tovább – ahogyan az elmúlt hét hónapban, vagy a vásros érdekében. Ha előbbi, akkor most egy kampányban még egyszer, utoljára mindent bevethetnek.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból