A NASA egy különleges képződményt fedezett fel a Marson, amely a Star Trek-filmekből ismert emblémára emlékeztet.

Hirdetés

Egy váratlan intergalaktikus egybeesésnek köszönhetően, a NASA felfedezett egy homokdűne formációt a Marson, amely a Star Trek Csillagflotta emblémájára emlékeztet, írja a DesignTaxi.

Jason Isaacs űrruháján is jól látható a Csillagflotta jelvénye / Fotó: Entertainment Weekly

Az űrügynökség Mars felderítő szondája készítette a nagy felbontású képeket, amelyen a képződmény látható. Még a NASA szakemberei is elismerik a hasonlóságot a filmsorozatban látható logó és a Marson felfedezett formáció között. A felfedezést a Twitteren is megosztották a tudósok.

Quentin Tarantino űrhorrort készítene a Star Trekből

A -franchise ismét virágzik a kis képernyőn, változó projektek fejlesztése folyik, de ugyanez nem mondható el a mozifilmes oldalról. A Star Trek 4 úgy tűnt startra kész, de a Paramount stúdió lefújta a projektet, így Quentin Tarantino filmje lehet a franchise következő reménysége. Mark L.

Mint kiderült, a furcsa képződmény nem csak a művészetet imitáló természet jó példája. Ékesen bizonyítja azt is, hogy a Vörös Bolygón milyen geológiai történések mentek végbe. A Star Trek félholdjára emlékeztető geológiai tünemény a láva és a szél kölcsönhatása által keletkezett.

HiRISE (NASA) on Twitter

Caption Spotlight (12 Jun 2019): Dune Footprints in Hellas Enterprising viewers will make the discovery that these features look conspicuously like a famous logo. More: https://t.co/CAq5xBbDwf NASA/JPL/University of Arizona #Mars #science

Tehát nem a Csillagflotta legénysége hagyta ott a névjegyét a bolygón, mint ahogy Neil Armstrong tette az amerikai zászlóval, amikor a Holdon járt.

Hirdetés