A Brexit óta nem olyan könnyű britnek lenni. A „remainer” jelzőt viselők (az EU-ban maradásra szavazók – a szerk.) némi humorral könnyebben el tudják fogadni a kialakult helyzetet. Közéjük tartozik Martin Parr fotográfus is.

Parr legújabb kiállítása, az Only Human: Photographs by Martin Parr május 27-ig látogatható a National Portrait Galleryben. A képek nem csak azt adják vissza, milyen embernek lenni. Hanem a brit emberek britségét ragadják meg, annak minden furcsaságával együtt. Amióta Nagy-Britannia EU-ból való kilépése elindult, Parr megkísérelte lencsevégre kapni, milyenek valójában a brit emberek. Mindezt humorral és iróniával.

1264243
“Angol És Büszke” / Fotó: Dazeddigital

A művész elképesztő tehetséggel ragadja meg a nem mindennapi pillanatokat. Ezekben a helyzetekben pedig benne foglaltatik az identitás, a kultúra, a hovatartozás és az egyediség kérdése.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az emberek nagyon furcsák. A feladatom, hogy ezt a furcsaságot fotográfusként megörökítsem[/perfectpullquote]

– mondja Parr.

A kiállítás berendezése talán kételkedéssel tölti el a látogatókat. Az egész nagyon teátrálisra sikeredett, még inkább fokozva a hatást. Parr pedig nem tagadja, szereti, hogy a fotográfiával átlépheti a kultúra határait.

Bob Geldof vezetésével zenészek és kutyások követelik Londonban, hogy ne legyen Brexit

Vasárnap a legnagyobb zenészek álltak ki nyílt levélben a Brexit ellen. Ebben arra figyelmeztetnek, hogy “kulturális börtön” lesz, ha az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból. Londoni és Glasgow-i kutyatulajdonosok is úgy döntöttek, hallatják a hangjukat egy Brexit-ellenes referendum érdekében. Felszólították Theresa May miniszterelnököt, hogy váltson politikát a Brexittel kapcsolatban.

A kiállítás, amennyire csak lehet, humorosan kezeli Anglia helyzetét. Parr szerint, ha éppen nem tudjuk eldönteni, sírjunk vagy nevessünk a helyzeten, ő mindig az utóbbit javasolja.

Képeit, mint mondja, mélyebb értelemmel is fel lehet ruházni, de ő végső soron szórakoztatni szeretne.

A kiállítás része a Parr-ajándékbolt, ahol a lehető legszükségtelenebb, aművész nevével ellátott dolgokat lehet megvenni. Az egész olyan hatást kelt, mintha egy Parr-fotó szereplői lennénk vagy egy parodizált ajándékboltban állnánk. Vajon ez valamilyen célzás akar lenni?

Nézz bele Parr legújabb albumába!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.