Nézem Fotó Martin Parr, a fotográfus, aki megragadta Anglia furcsaságát

Martin Parr, a fotográfus, aki megragadta Anglia furcsaságát

Promóció

A Brexit óta nem olyan könnyű britnek lenni. A „remainer” jelzőt viselők (az EU-ban maradásra szavazók – a szerk.) némi humorral könnyebben el tudják fogadni a kialakult helyzetet. Közéjük tartozik Martin Parr fotográfus is.

Promóció
- Advertisement -

Parr legújabb kiállítása, az Only Human: Photographs by Martin Parr május 27-ig látogatható a National Portrait Galleryben. A képek nem csak azt adják vissza, milyen embernek lenni. Hanem a brit emberek britségét ragadják meg, annak minden furcsaságával együtt. Amióta Nagy-Britannia EU-ból való kilépése elindult, Parr megkísérelte lencsevégre kapni, milyenek valójában a brit emberek. Mindezt humorral és iróniával.

“Angol és büszke” / Fotó: Dazeddigital

A művész elképesztő tehetséggel ragadja meg a nem mindennapi pillanatokat. Ezekben a helyzetekben pedig benne foglaltatik az identitás, a kultúra, a hovatartozás és az egyediség kérdése.

Az emberek nagyon furcsák. A feladatom, hogy ezt a furcsaságot fotográfusként megörökítsem

– mondja Parr.

A kiállítás berendezése talán kételkedéssel tölti el a látogatókat. Az egész nagyon teátrálisra sikeredett, még inkább fokozva a hatást. Parr pedig nem tagadja, szereti, hogy a fotográfiával átlépheti a kultúra határait.

Bob Geldof vezetésével zenészek és kutyások követelik Londonban, hogy ne legyen Brexit

Vasárnap a legnagyobb zenészek álltak ki nyílt levélben a Brexit ellen. Ebben arra figyelmeztetnek, hogy “kulturális börtön” lesz, ha az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból. Londoni és Glasgow-i kutyatulajdonosok is úgy döntöttek, hallatják a hangjukat egy Brexit-ellenes referendum érdekében. Felszólították Theresa May miniszterelnököt, hogy váltson politikát a Brexittel kapcsolatban.

A kiállítás, amennyire csak lehet, humorosan kezeli Anglia helyzetét. Parr szerint, ha éppen nem tudjuk eldönteni, sírjunk vagy nevessünk a helyzeten, ő mindig az utóbbit javasolja.

Képeit, mint mondja, mélyebb értelemmel is fel lehet ruházni, de ő végső soron szórakoztatni szeretne.

A kiállítás része a Parr-ajándékbolt, ahol a lehető legszükségtelenebb, aművész nevével ellátott dolgokat lehet megvenni. Az egész olyan hatást kelt, mintha egy Parr-fotó szereplői lennénk vagy egy parodizált ajándékboltban állnánk. Vajon ez valamilyen célzás akar lenni?

Nézz bele Parr legújabb albumába!

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3