Martin Scorsese Oscar-díjas amerikai filmrendező dokumentumfilmet készít Bob Dylan legendás énekes, dalszerző, költő 1975-ös turnéjáról.

A Rolling Thunder Revue című koncertkörútról szóló filmben új interjúk is lesznek Bob Dylannel. Erről a Netflix streamingszolgáltató számolt be, mely még idén műsorára tűzi az alkotást.

Martin Scorsese Commentcom
Ha Szeretnéd Látni Bob Dylant Martin Scorsese Szemüvegén Keresztül, Akkor Nézd Meg A Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story C. Dokumentumfilmet / Kép: Comment.com

A Variety.com filmes portál szerint a Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story kevésbé lesz klasszikus dokumentumfilm, mint Scorsese 2005-ös, szintén Dylanről készült No Direction Home-je, mely az énekes híressé válásáról, New Yorkba költözéséről, majd 1966 júliusában történt motorbalesete utáni időleges visszavonulásáról szólt.

Martin Scorsese: Az ártatlanság kora, vagy inkább álszentsége? – Kritika / ContextUs

Az expozíció olyan helyen jelöl ki egy társadalmi elitet, amiből szinte rögtön arra a következtetésre jutunk, hogy ez bizony egy teljesen más stílusú Scorsese-film lesz, mint eddig megszokhattunk. Az ártatlanság kora nyitójelenetének színhelye egy operaelőadás, ahol Charles Gounod Faustját láthatjuk, de nem, a helyszín még nem a Metropolitan Opera, hiszen a film elején lévő kiírás szerint még csak az 1870-es években járunk.

A Rolling Thunder Revue elnevezésű turnén számos neves előadó kötetlen csapata járta be az országot 1975 októbere és 1976 májusa között. A film témájául szolgáló őszi koncerteken – többek között – Joni Mitchell, Joan Baez, Bette Midler, Emmylou Harris és Allen Ginsberg is fellépett Dylan mellett, de feltűnt az énekes édesanyja is. Dylan a turnén gyakran állt színpadra fehérre festett arccal.

Jön az új Bob Dylan-lemez, egy dalt már meg is hallgathatsz róla

Az I Could Have Told You című dal feldolgozás, melyet Carl Sigman és Van Heusen írt, és amely Frank Sinatra 1959-es Look to Your Heart című lemezén található. Dylan március 31-én megjelenő Triplicate című új albumának (mely nevéből következően tripla nagylemez) összes dala, mind a 30, feldolgozás, klasszikus amerikai szám.

A rocktörténet egyik leghíresebb koncertsorozatáról Clinton Heylin zenekritikus 1991-es Dylan-életrajzában azt írta, ezeken a koncerteken volt hallható a legjobb zenék egyike, “amit az énekes élő zenekísérettel valaha előadott”. 2002-ben albumot adtak ki a turné felvételeiből.

Bob Dylan – Tangled Up In Blue (Video)

In 1975, Bob Dylan released his fifteenth studio album, Blood on the Tracks. Taken from the cult classic Renaldo and Clara, you can watch Dylan’s riveting li…

Scorsese nem az egyetlen, aki Dylanről forgat, a Szólíts a neveden rendezője, Luca Guadagnino a zenész 1975-ös Blood on the Track című albuma alapján készít filmet, melyet Richard LaGravenese, A halászkirály legendája és A szív hídjai forgatókönyvírója ír.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk