A Paramount filmstúdió finanszírozza és forgalmazza Martin Scorsese és Leonardo DiCaprio a Killers of The Flower Moon című rejtélyes gyilkosságról szóló mozifilmjét, írja a Variety.

A Paramount vezetője, Jim Gianopulos jelentette be Barcelonában a CineEurope-pal kötött megegyezést. Martin Scorsese rendezi a Leonardo DiCaprio szereplésével készülő adaptációt. A film David Grann valós eseményeken alapuló könyvéből (Megfojtott virágok) készül. A forgatókönyvet Eric Roth írja, aki a Csillag születik kapcsán is közreműködött.

Leonardo Dicaprio És Martin Scorsese Új Közös Filmet Készít
Leonardo Dicaprio Színész És Martin Scorsese Filmrendező / Fotó: Variety

A történet az 1920-as évek Oklahomájában játszódik, amikor egy újonnan létrehozott nyomozóhivatal a tehetős Osage indiánok gyilkossági ügyeiben nyomoz, akik a földjükön feltárt olaj után kompenzációra lettek volna jogosultak.

Csakhogy a megállapodás után különös gyilkosságsorozat kezdődött, az áldozatok mind a törzs tagjai közül kerültek ki. Több tucatnyi frissen meggazdagodott indiánt végeztek ki hidegvérrel, volt, akit fejbe lőttek, volt, akit megmérgeztek, volt, akinek felrobbantották a házát.

A legtöbb gyilkosságért soha nem ítéltek el senkit. A könyv alcíme a The Osage Murders and the Birth of F.B.I. (Az Osage-gyilkosságok és az F.B.I. születése). Tehát betekintést is nyerhetünk az USA nyomozó szervének születésébe is.

Máris Oscar-díjra esélyes filmként emlegetik Quentin Tarantino új filmjét, a Volt egyszer egy Hollywoodot

A Cannes Filmfesztivál 2019 -es kiírásában is látható volt Quentin Tarantino új filmje, a Volt egyszer egy Hollywood. Az idei válogatás leginkább várt alkotásának főszerepeit alakító világsztárok, Brad Pitt, Leonardo DiCaprio és Margot Robbie Quentin Tarantino rendezővel együtt érkeztek meg. A Cannes Filmfesztivál 2019-es eseményén eddig nem látott tömeg érkezett Tarantino legújabb filmje bemutatójának napjára a cannes-i Croisette-re.

A projekt DiCaprio és Scorsese hatodik közös filmje lesz, a legutóbbi A Wall Street farkasa volt 2013-ban. Szintén együtt dolgozott a színész-rendező alkotópáros a New York bandái, az Aviátor, A tégla és a Viharsziget című filmek kapcsán is. Scorsese az egyik producere is lesz a készülő filmnek.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet