Nézem Film Jon Favreau szerint Scorsese és Coppola joggal kritizálhatják a...

Jon Favreau szerint Scorsese és Coppola joggal kritizálhatják a szuperhősfilmeket

Promóció

Martin Scorsese és Francis Ford Coppola is élesen bírálták a képregényfilmeket, ezt a Marvel producer-rendezője, Jon Favreau sem hagyhatta szó nélkül, írja a The Guardian.

Promóció
- Advertisement -

Martin Scorsese filmrendező úgy nyilatkozott, hogy ő nem tartja filmeknek a szuperhősmozikat, de Francis Ford Coppola véleménye még inkább lesújtó a zsánerrel kapcsolatban. Coppola szerint egyenesen hitványak ezek az alkotások. Az Oscar-díjas filmrendezőzsenik véleménye szerint ezekből a filmekből a néző semmit sem tanulhat.

Martin Scorsese és a Marvel-filmek, azaz szuperhősfilmek karakterei

Jon Favreau, a Vasember rendezője reagált azokra a kritikákra, amiket Martin Scorsese és Francis Ford Coppola fogalmaztak meg a képregény- és Marvel-filmekkel kapcsolatban.

Ez a két fickó az én hőseim, és minden joguk megvan hozzá, hogy kifejezzék véleményüket. Kifejezhetik véleményüket, bármilyen is legyen az

– mondta. Favreau kitért arra is, hogy a két rendezőlegendára inspirációként tekint, akiknek nyomdokait követve vált filmessé.

Jon Favreau Az oroszlánkirály rendezője / Fotó: Matt Baron

Jon Favreau a Vasember-filmek mellett olyan alkotások rendezője mint Az oroszlánkirály és  A Dzsungel könyve remake-jei, valamit a The Mandalorian című Star Wars-sorozat kreátora sok más szuperprodukció mellett.

Martin Scorsese: Ez a korszak már elmúlt – Robert De Niro, Al Pacino és a rendező közös interjút adott

Robert De Niro, Al Pacino és Martin Scorsese a Netflix által finanszírozott Az írben dolgoztak először együtt. Sőt, csatlakozott hozzájuk Joe Pesci és Harvey Keitel is. Al Pacino meg is jegyezte, hogy nagyon ideje volt már.

A galaxis őrzői és a Bosszúállók rendezői, James Gunn és Joss Whedon viszont kiálltak a zsáner mellett. Véleményük szerint a szuperhősök egyszerűen korunk gengszterei és cowboyai, a világűr kalandorai.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3