Martin Scorsese és Francis Ford Coppola is élesen bírálták a képregényfilmeket, ezt a Marvel producer-rendezője, Jon Favreau sem hagyhatta szó nélkül, írja a The Guardian.

Martin Scorsese filmrendező úgy nyilatkozott, hogy ő nem tartja filmeknek a szuperhősmozikat, de Francis Ford Coppola véleménye még inkább lesújtó a zsánerrel kapcsolatban. Coppola szerint egyenesen hitványak ezek az alkotások. Az Oscar-díjas filmrendezőzsenik véleménye szerint ezekből a filmekből a néző semmit sem tanulhat.

Martin Scorsese Marvel Filmek Szuperhős Filmek
Martin Scorsese És A Marvel-Filmek, Azaz Szuperhősfilmek Karakterei

Jon Favreau, a Vasember rendezője reagált azokra a kritikákra, amiket Martin Scorsese és Francis Ford Coppola fogalmaztak meg a képregény- és Marvel-filmekkel kapcsolatban.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ez a két fickó az én hőseim, és minden joguk megvan hozzá, hogy kifejezzék véleményüket. Kifejezhetik véleményüket, bármilyen is legyen az[/perfectpullquote]

– mondta. Favreau kitért arra is, hogy a két rendezőlegendára inspirációként tekint, akiknek nyomdokait követve vált filmessé.

Jon Favreau
Jon Favreau Az Oroszlánkirály Rendezője / Fotó: Matt Baron

Jon Favreau a Vasember-filmek mellett olyan alkotások rendezője mint Az oroszlánkirály és  A Dzsungel könyve remake-jei, valamit a The Mandalorian című Star Wars-sorozat kreátora sok más szuperprodukció mellett.

Martin Scorsese: Ez a korszak már elmúlt – Robert De Niro, Al Pacino és a rendező közös interjút adott

Robert De Niro, Al Pacino és Martin Scorsese a Netflix által finanszírozott Az írben dolgoztak először együtt. Sőt, csatlakozott hozzájuk Joe Pesci és Harvey Keitel is. Al Pacino meg is jegyezte, hogy nagyon ideje volt már.

A galaxis őrzői és a Bosszúállók rendezői, James Gunn és Joss Whedon viszont kiálltak a zsáner mellett. Véleményük szerint a szuperhősök egyszerűen korunk gengszterei és cowboyai, a világűr kalandorai.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk