Martin Scorsese erős véleményt fogalmazott meg a szuperhős-filmek kapcsán

Martin Scorsese a The Empire magazinnak adott interjújában elég erősen kifejtette a véleményét a szuperhős-filmek kapcsán. 

Martin Scorsese, a Taxisofőr, a Goodfellas filmek rendezője szerint ezen alkotások az ipar fontos részét képezik. De megjegyezte azt is, hogy képtelen volt megnézni őket, írta a The Guardian.

Martin Scorsese szuperhősfilmek
Martin Scorsese filmrendező / Fotó: Getty Images

Az interjúban úgy fogalmaz, hogy “Marvel-filmek“, ám élünk a gyanúval, hogy a DC filmjeivel is ekképpen érez, csak az előbbinek nagyobb a brandje.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Megpróbáltam, tudja? De ezek nem mozifilmek. Őszintén, leginkább úgy gondolok rájuk, mint a vidámparkokra, bár a színészek a lehető legjobbat próbálják kihozni magukból ilyen körülmények között is. Ez nem olyan mozifilm, mint amikben az egyik ember érzelmeket, pszichológiai élményeket próbál közvetíteni a másiknak.[/perfectpullquote]

– mondta Scorsese.

Ezeket a szuperhősfilmeket jelentette be a Marvel a Comic Con vásáron

A popkultúra rajongóinak legnagyobb éves találkozóján az egyik legnagyobb meglepetést az a bejelentés okozta, hogy az Oscar-díjas Mahershala Ali játssza majd a vámpírvadász Pengét. Ezt a szerepet korábban Wesley Snipes alakította. A Marvel stúdió a Hulu televíziós hálózattal karöltve olyan mozifilmek és képregények sorozatváltozatainak megvalósítására készül, mint a Nicholas Cage főszereplésével készült A szellemlovas vagy a Hellstorm.

A legendás filmrendező nem tévedett abban, hogy jelentősek a Marvel-filmek. Ha valaki egyetért Scorsese-vel kijelentése kapcsán, abban nincs kétség, hogy bevételek szempontjából a csúcson vannak a szuperhős-filmek.

Idén a Bosszúállók: Végjáték a filmipar történetének legnagyobb bevételét generált, egészen pontosan 2,8 milliárd (!) dollárt.

Ráadásul ugyanaz a stúdió, tehát a Marvel Studios nyolc másik filmje a TOP 30-ban helyet foglal a legnagyobb bevételű alkotások tekintetében. Egyébként minden idők legjövedelmezőbb filmjei a bevételi adatok alapján: AvatarBosszúállók: VégjátékTitanic.

James Cameron gratulált a Bosszúállók: Végjáték sikeréhez

James Cameron Twitter-üzenetben méltatta a Végjáték sikerét, miután a Marvel-produkció túlszárnyalta a Titanic bevételi rekordjait is. A nagylelkű rendező, James Cameron gratulációját fejeztek ki a Marvelnek és Kevin Feige producernek, miután a Bosszúállók: Végjáték túllépett a Titanic bevételi rekordjain is.

Akármelyik oldalon is állunk, egyetértünk vagy sem a filmrendezővel, az beszédes, hogy állítása szerint egy filmet sem nézett meg. Így pedig hiteles értékítélet nehezen mondható.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból