Martin Scorsese elárulta, majdnem forgatott egy Modigliani-filmet Al Pacino főszereplésével

Martin Scorsese a várva várt új filmje, Az ír (The Irishman) közelgő bemutatója előtt ismét hallatott magáról: elárulta, melyik életrajzi filmtervét nem tudta megvalósítani negyven évvel korábban – írja az Artnews.

Szűk hónap van még hátra Martin Scorsese három és fél órás, sztárparádét ígérő opuszának, Az ír magyarországi bemutatójáig. A film amerikai beharangozása ugyanakkor igencsak emlékezetesre sikeredett.

martin scorsese irishman ír mogigliani életrajzi film
Martin Scorsese, Az ír (The Irishman) rendezője / Fotó: Patrick Kovarik / AFP / Getty Images

Először is október elején Scorsese belerúgott a Marvel-filmekbe. Erre aztán Francis Ford Coppola, James Gunn, Pedro Almodóvar, Benedict Cumberbatch és még számos érintett is hangot adott pro vagy kontra véleményének, állandó témát szolgáltatva a médiának.

Martin Scorsese erős véleményt fogalmazott meg a szuperhős-filmek kapcsán

Martin Scorsese, a Taxisofőr, a Goodfellas filmek rendezője szerint ezen alkotások az ipar fontos részét képezik. De megjegyezte azt is, hogy képtelen volt megnézni őket, írta a The Guardian . Az interjúban úgy fogalmaz, hogy ” Marvel-filmek”, ám élünk a gyanúval, hogy a DC filmjeivel is ekképpen érez, csak az előbbinek nagyobb a brandje.

Majd a produkció hivatalos Twitter-profilja posztolt egy, a címszereplő Robert De Nirót különböző életkorokban ábrázoló fotót.

A bejegyzés felirata, miszerint „Sokminden megtörténhet egy emberöltő alatt” a film egyik különlegességére, a színészeket évtizedekkel megfiatalító digitális technikára is utalt.

Erre elszabadult egy mémfolyam a közösségi médiában: Robert Pattinsontól Paul Ruddon át Paddington maciig sokan megkapták a maguk „emberöltős” evolúcióját négy portréképbe sűrítve. De volt olyan is, aki a De Niro-filmográfiát jelenítette meg a Taxisofőrtől a kevésbé dicső elszabadult nagyfaterig.

No Title

A lot can happen in a lifetime. pic.twitter.com/S2eLY1dB88

A promóciós kampány legfrissebb híre, hogy Scorsese egy Spike Lee-vel készített podcast-beszélgetésben az egyik régi filmtervéről mesélt. Még a ’80-as években történt, hogy az Oscar-díjas rendező szeretett volna Amedeo Modiglianiról, a híres olasz avantgárd festőről és szobrászművészről életrajzi filmet forgatni. Scorsese szerint már tárgyaltak is Al Pacinóval a főszerepről, de aztán végül nem tudták összeszedni a költségvetést, és Pacino is más projekteken kezdett dolgozni.

Martin Scorsese: Ez a korszak már elmúlt – Robert De Niro, Al Pacino és a rendező közös interjút adott

Robert De Niro, Al Pacino és Martin Scorsese a Netflix által finanszírozott Az írben dolgoztak először együtt. Sőt, csatlakozott hozzájuk Joe Pesci és Harvey Keitel is. Al Pacino meg is jegyezte, hogy nagyon ideje volt már.

Martin Scorsese hiába van már bőven túl a hetvenen, még mindig olyan háromórás filmeket készít, amelyek remek kritikákat kapnak, így talán remélhetjük, hogy sikerül megvalósítania a Modigliani-filmet. Addig is kénytelenek vagyunk beérni a 2004-es, erősen fikciós változattal, Andy Garcia főszereplésével.

Martin Scorsese The Irishman filmje a kritikák alapján élete legjobbja

Martin Scorsese The Irishman (Az ír) című, Netflixen debütáló filmje 100%-on áll a Rotten Tomatoes-on. Ez azt jelenti, hogy eddigi legjobb filmje a kritikusok szerint. the irishman film, az ír film, robert de niro, al pacino, joe pesci, the irishman netflix, the irishman kritikák

Az ír című film Magyarországon 2019. november 21-én kerül a mozikba, Amerikában már november 1-től elkezdik vetíteni.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból