Először rendez fekete nő Marvel-filmet, ráadásul a Marvel Kapitány folytatását

Nia DaCosta rendezi a nagy sikerű Marvel Kapitány folytatását. Ő a negyedik nő, egyben az első fekete bőrű nő, aki filmet rendez a Marvelnél.

Történelmi bejelentés a Marvelnél

Az első részt íróként és rendezőként is jegyző Anna Boden nem vesz részt a folytatás készítésében, írja a The Hollywood Reporter. A Disney és a Marvel egy fiatal, feltörekvő forgatókönyvírót, Megan McDonnellt kért fel a második rész megírására. A rendezőnő, Nia DaCosta is mindössze harmincéves, a Little Woods című 2019-es független filmmel indult, és ő jegyzi az októberben a mozikba kerülő Kampókéz című horrort, aminek producere az Oscar-díjas Jordan Peele.

Nia Dacosta Fekete Rendezo No Marvel Kapitany Folytatas
Nia Dacosta Rendezi A Marvel Kapitány Folytatását / Fotó: Marvel

A 2019-es Marvel Kapitány volt a Marvel első, női főszereplővel forgatott szuperhősfilmje. Az 1,1 milliárd dollár jegybevételt hozó moziban Brie Larson alakítja a főhős Carol Danverst, a légierő pilótáját, aki két idegen világ közötti harc közepén találja magát, amely a Földet veszélyezteti.

Napjainkban játszódik a folytatás ezúttal

A kilencvenes években játszódó film Danvers szuperhőssé válását, Marvel Kapitány születését mutatja be.

A folytatásról csak annyit tudni, hogy az 1990-es évek helyett napjaikban fog játszódni, és a főhőst ismét Brie Larson alakítja. A jelenlegi tervek szerint a film 2022. július 8-án kerül a mozikba.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk