Olvasom Nem találod ki, mennyit adtak az első Marvel-képregényért

Nem találod ki, mennyit adtak az első Marvel-képregényért

Promóció

Ennél többet még sosem adtak Marvel-füzetért. A képregénycsalád első, 1939-es első számának egy szinte új állapotú példányát árverezték el

Promóció

1,26 millió dollárért (381 millió forint) kelt el egy dallasi árverésen a Marvel-képregények 1939-es első száma. A képregény szinte új állapotú, és persze nagyon ritka példánynak számít. Ennél többet még soha nem fizettek Marvel-füzetért.

Stan Lee, a Marvel atyja / Fotó: Getty Images

A Heritage aukciósház – számos érdekesség futott a kezük alatt, mint például a Neil Armstrong-relikvia – közleménye szerint a csütörtök esti licitálás nyertese neve elhallgatását kérte. „Történelmi képregény történelmi példánya” kelt el Ed Jaster igazgatóhelyettes szerint. A Marvel első képregényfüzetében olyan szuperhősök jelentek meg, mint a Fáklya, Ka-Zar, Angyal és Namor, a Torpedó.

AFP news agency on Twitter

The first comic book produced by Marvel sells for $1.26 million. It cost 10 cents back in 1939 https://t.co/BeoOM4VTxC

A mai kasszasiker szuperhősfilmek sztárjai, a Pókember vagy a hihetetlen Hulk csak évtizedekkel később bukkantak fel. A példányt a pennsylvaniai Uniontown egy újságosánál vásárolta meg egy helyi postás, aki képregények és magazinok első számát gyűjtötte.

A Superman-univerzumhoz tartozó Lois Lane-képregény reflektál a menekültválságra

Ha a szuperember távol van a Kent-ház egyetlen tagjától, aki keresztes harcot vív az igazságért és Amerikáért. Előfordul, hogy is nagyobb célokért küzd (és keményen odacsap), akárcsak a szuperképességű férje. A jövő héten debütál Lois Lane különálló kalandjaira épülő képregénysorozat.

Azóta a füzet csak néhány alkalommal cserélt gazdát. A Marvel-képregények korábbi aukciós rekordját 1,1 millió dollárral egy 2011-ben eladott példány tartotta, ebben az 1962-es kiadásban jelent meg először a Pókember. Nem sok képregényfüzet érte el az egymillió dolláros eladási árat, 2014-ben az eBayen 3,2 millióért talált gazdára a DC Comics egy Superman-füzete.

Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3