Hallgatom Kutatók vizsgálják majd, mennyire károsak a környezetre a Massive...

Kutatók vizsgálják majd, mennyire károsak a környezetre a Massive Attack turnéi

Promóció

A bristoli származású zenekar, a Massive Attack a Manchesteri Egyetem klímakutatóival fogott össze, hogy megvizsgálják a zeneipar hatását a környezetre.

Promóció
- Advertisement -

A kutatók és a Massive Attack célja, hogy információval és iránymutatással szolgáljanak a szélesebb zeneipar számára arról, hogyan csökkentsék a negatív környezeti hatásokat az egyre nagyobb klímavészhelyzet közepette.

Massive Attack / Fotó: Getty Images

A Massive Attack közleménye szerint évek óta nemzetközi turnékat folytató zenekarként aggódnak ökológiai lábnyomuk miatt. Ezért megbízták a Manchesteri Egyetem tudósok, közgazdászok, mérnökök és társadalomkutatók alkotta Tyndall Klímakutató Intézetét, hogy térképezze fel a turnék szénlábnyomát és mutasson be olyan opciókat, amelyek révén az jelentősen csökkenthető.

A Massive Attack legendás albuma DNS-ként egy festékszórós dobozban kapható

A Massive Attack még korábban bejelentette, hogy DNS-be kódolták legendás harmadik albumukat, a Mezzanine-t. Az együttes most az albumot aeroszol formájában dobja piacra, festékszórós dobozban elérhetővé téve azt. Sajtóközleményük szerint a spraydobozok limitált számban lesznek kaphatók. A kódolás folyamatát Robert Glass, az ETH Zürich Funkcionális Anyag Laboratóriumának professzora magyarázza el: Nem vagyunk benne biztosak, hogy 100%-ig értjük, mindenesetre ez a dobozba zárt Mezzanine lényege.

Chris Jones, a Tyndall Klímakutató Intézet munkatársa elmondta, minden iparágnak más-más mértékű a széndioxid-kibocsátása.

Szükségünk van ilyen együttműködésekre, hogy átfogóan tudjuk vizsgálni a széndioxid-kibocsátás csökkentésének lehetőségeit

– mondta Jones. A kutatók adatokat gyűjtenek a Massive Attack turnéi során a zenekar utaztatásáról, a produkcióról, a közönség utazásáról és a koncertek helyszíni hatásairól.

Nemrégiben egy másik zenekar, a Coldplay koncertjeire is hatással volt a klímakatasztrófa. Ők egyszerűen elhalasztották a következő turnéidőpontjaikat. A döntés sajnos nem végleges, Chris Martin szerint csak egy kis idő kell nekik, amíg megvizsgálják, hogyan lehetne egy turné karbonsemleges.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3