Hallgatom Kutatók vizsgálják majd, mennyire károsak a környezetre a Massive...

Kutatók vizsgálják majd, mennyire károsak a környezetre a Massive Attack turnéi

Promóció

A bristoli származású zenekar, a Massive Attack a Manchesteri Egyetem klímakutatóival fogott össze, hogy megvizsgálják a zeneipar hatását a környezetre.

Promóció

A kutatók és a Massive Attack célja, hogy információval és iránymutatással szolgáljanak a szélesebb zeneipar számára arról, hogyan csökkentsék a negatív környezeti hatásokat az egyre nagyobb klímavészhelyzet közepette.

Massive Attack / Fotó: Getty Images

A Massive Attack közleménye szerint évek óta nemzetközi turnékat folytató zenekarként aggódnak ökológiai lábnyomuk miatt. Ezért megbízták a Manchesteri Egyetem tudósok, közgazdászok, mérnökök és társadalomkutatók alkotta Tyndall Klímakutató Intézetét, hogy térképezze fel a turnék szénlábnyomát és mutasson be olyan opciókat, amelyek révén az jelentősen csökkenthető.

A Massive Attack legendás albuma DNS-ként egy festékszórós dobozban kapható

A Massive Attack még korábban bejelentette, hogy DNS-be kódolták legendás harmadik albumukat, a Mezzanine-t. Az együttes most az albumot aeroszol formájában dobja piacra, festékszórós dobozban elérhetővé téve azt. Sajtóközleményük szerint a spraydobozok limitált számban lesznek kaphatók. A kódolás folyamatát Robert Glass, az ETH Zürich Funkcionális Anyag Laboratóriumának professzora magyarázza el: Nem vagyunk benne biztosak, hogy 100%-ig értjük, mindenesetre ez a dobozba zárt Mezzanine lényege.

Chris Jones, a Tyndall Klímakutató Intézet munkatársa elmondta, minden iparágnak más-más mértékű a széndioxid-kibocsátása.

Szükségünk van ilyen együttműködésekre, hogy átfogóan tudjuk vizsgálni a széndioxid-kibocsátás csökkentésének lehetőségeit

– mondta Jones. A kutatók adatokat gyűjtenek a Massive Attack turnéi során a zenekar utaztatásáról, a produkcióról, a közönség utazásáról és a koncertek helyszíni hatásairól.

Nemrégiben egy másik zenekar, a Coldplay koncertjeire is hatással volt a klímakatasztrófa. Ők egyszerűen elhalasztották a következő turnéidőpontjaikat. A döntés sajnos nem végleges, Chris Martin szerint csak egy kis idő kell nekik, amíg megvizsgálják, hogyan lehetne egy turné karbonsemleges.

Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3