A Massive Attack legendás albuma DNS-ként egy festékszórós dobozban kapható

A Massive Attack gondolt egy merészet és világhíres lemezüket, a Mezzanine-t egy festékszórós dobozba zárva árulja. Minden egyes doboz az album egy millió példányát tartalmazza DNS-kódként, matt fekete festékbe ágyazva. Innovációnak se semmi! 

Sajtóközleményük szerint a spraydobozok limitált számban lesznek kaphatók. A kódolás folyamatát Robert Glass, az ETH Zürich Funkcionális Anyag Laboratóriumának professzora magyarázza el:

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Ez az album digitális bitstreamje, ami egyedi szekvenciákat tartalmaz, amelyeket kémiailag szintetizáltak és ennek eredménye egy szintetikus DNS-minta.   [/perfectpullquote]

Nem vagyunk benne biztosak, hogy 100%-ig értjük, mindenesetre ez a dobozba zárt Mezzanine lényege.

A festékszóró egy fekete és ezüst színű dobozba csomagolva jelenik meg, a “MEZZANINE DNA” felirattal az elején. Nem véletlen az album átváltozása. Robert “3D” Del Naja, az együttes egyik alapító tagja, maga is aktív figurája volt a bristoli graffitis világnak az 1990-es években még a Massive Attack megalapítása előtt.

One million copies in each can @robert3delnaja

No Description


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból