Egy házaspár iszogatni ment egy texasi étterembe. Babájuk egészségének védelmében maszkban érkeztek, ami nem tetszett a vezetőségnek.

Natalie Westert kiküldték az étteremből, pedig a maszkkal gyermekét akarta védeni

Natalie Wester Facebook-bejegyzésben számolt be az esetről. A bejáratnál elkérték a személyi igazolványukat és arra kérték, vegyék le a maszkjaikat. A hangos zene miatt nem hallották pontosan, mit mondtak, azt hitték, csak az azonosítás érdekében kell levenni a szájmaszkot, így mikor beértek, visszavették, írta a 24.hu. Fél óra múlva azonban az étteremvezető kérésére a pincérnő ült le melléjük, hogy közölje, az épületben tilos a maszkviselés.

A pincérnő közölte, magánvállalkozásként joguk van ilyen szabályt hozni, majd elsorolta a „tudományos” érveket a maszkviselés ellen. Wester elmagyarázta a pincérnőnek, egy genetikai betegséggel született babájuk van otthon, akire súlyos veszélyt jelent a koronavírus, ezért viselnek mindig maszkot, ha elhagyják a házat. De így sem tettek kivételt, annyit mondtak, ha távozni szeretnének, le tudják zárni a számlát.

Log In or Sign Up to View

See posts, photos and more on Facebook.

Az étteremtulajdonos egy helyi lapnak azt nyilatkozta, a maszktilalom az étterem dress code-jának része, és nem akar maszkokat látni az étteremben, a szabály mindenkire vonatkozik, veszélyeztetett gyerek ide vagy oda.

Sokkolt, hogy ilyen szintű az országban a tudatlanság, és félek belegondolni, mennyivel rosszabb lesz még a járványhelyzet, tudván, hogy milyen sokan gondolkodnak úgy, mint ahogy az étteremben dolgozók

– zárta bejegyzését Natalie Wester.
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet