Máté Bence mintegy hatszáz természetfotójából nyílt szabadtéri kiállítás szerdán Budapesten, a Szent István Bazilika előtti téren. A nap fotóját az egyik képe közül választottuk.

Máté Bence fotós képein a madarak és az állatok olyan természetes módon viselkednek, hogy jó látható, még csak nem is sejtik, hogy valaki figyeli őket – mondta Áder János köztársasági elnök a kiállítás megnyitóján.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Neki köszönhetjük, hogy benézhetünk a gyurgyalag tollai közé. Sőt, beállhatunk a levélvágó hangyák szorgos menetébe vagy meghúzhatjuk a leopárd bajuszát[/perfectpullquote]

– mondta az államfő Máté Bencéről, hozzátéve, hogy az alkotó még csak 34 éves, de már nemzetközi hírű fotós, “aki munkájában világokat köt össze”.

Download 1
Érdeklõdõk Máté Bence Természetfotós Képeit Nézik A Szabadtéri Kiállítás Megnyitója Napján Budapesten, A Szent István-Bazilika Elõtti Téren 2019. Március 13-Án. Az Elmúlt Húsz Év Képanyagából Válogatott, Mintegy Hatszáz Természetfotóból Álló Tárlat Célja, Hogy Felhívja A Figyelmet A Természetvédelem És A Még Védhetõ Értékek Fontosságára / Fotó:
Mti / Balogh Zoltán

Áder János felidézte, hogy Máté Bence számtalan nemzetközi természetfotós díj mellett elsőként nyerte el az Év Ifjú Természetfotósa, majd felnőtt kategóriában a szakma Oscar-díjaként is számon tartott Az év természetfotósa (Wildlife Photographer of the Year) címet. Számos könyve jelent meg, munkásságáról háromrészes filmsorozat is készült.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Bence kiszakít bennünket abból a csőlátásból, amiben élünk és segít abban, hogy felfedezzük magunk körül a teremtett világ szépségét[/perfectpullquote]

– hangsúlyozta Böjte Csaba szerzetes.

Download
Érdeklõdõ Máté Bence Természetfotós Egyik Képét Nézi A Szabadtéri Kiállítás Megnyitója Napján Budapesten, A Szent István-Bazilika Elõtti Téren 2019. Március 13-Án. Az Elmúlt Húsz Év Képanyagából Válogatott, Mintegy Hatszáz Természetfotóból Álló Tárlat Célja, Hogy Felhívja A Figyelmet A Természetvédelem És A Még Védhetõ Értékek Fontosságára / Fotó:
Mti / Balogh Zoltán

Az elmúlt húsz év képanyagából válogatott bemutató célja, hogy felhívja a figyelmet a természetvédelem és a még védhető értékek fontosságára.

Így fonódik össze a művészet és a környezetvédelem – Idénre is meghirdették a Nemzetközi Természetfilm Fesztivált

A filmfesztivált először 2015-ben rendezték meg, mára pedig számos kísérőrendezvénnyel bővülve a régió egyik legnagyobb filmes és természet-környezetvédelmi tematikus rendezvénye lett. A fesztivál idei mottója: Természet- és környezetvédelem a művészet és a játék erejével, kiemelt témája pedig a víz.

Az alkonyat után belülről megvilágított 15 tablópáron színviláguk és tematikájuk alapján csoportosítva láthatóak a képek.

Az egyik oldalon egy nagyméretű fotó alatt az adott projektet bemutató néhány mondatos szöveg olvasható hat nyelven. A másikon 10-30 kép látható egy-egy mondatos magyar és angol nyelvű leírással.

Best of Flickr 2017 – A 25 legszebb Flickr-fotó az évben

A kiválasztás során a Flickr a nézettséget vetette össze a képek kedvelésének számával, valamint segítségükre volt az összeállításban egy profi zsűri is. Az oldal 2017-es statisztikáiból egy érdekesség is kiderül, a publikált fotók 54%-át okostelefonnal készítették! Jöjjön hát a legjobb 25!

A tárlat a budapesti kiállítás után országos turnéra indul. Az időpontok: Debrecenben április 4. és 28. között, Gödöllőn május 3-tól 10-ig, Egerben június 13-tól július 7-ig, Keszthelyen július 11. és augusztus 4. között. Emellett Szegeden augusztus 8. és szeptember 8. között, Győrben szeptember 12-től október 6-ig. Miskolcon pedig október 10. és november 3. között lesz látható.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.