Ettől az egyszerű matematikai trükktől kiakadtak a twitterezők

“Lenyűgöző life hack” – írja Ben Stephens, aki egy egyszerű matematikai trükkött osztott meg Twitteren. Te rájöttél volna?

Mennyi 75-nek a 4%-a? És 4-nek a 75%-a? Ha úgy érzed, hogy az utóbbi egyszerűbbnek tűnik, akkor jó hírünk van. Ben Stephens Twitteren osztotta meg a “trükköt”, szúrta ki a Player. A két eredmény ugyanannyi, azaz 3. És ez az egyszerű trükk bármilyen számpárral működik.

Ehető algoritmusok Dinara Kasko süteményeiben / ContextUs

Dinara Kasko cukrászművész 81 darabos kollekciót készített algoritmikusan modellezett sütikből, reflektálva Barry Callebaut rubin csokoládéjára, ami az eddigi legtermészetesebb csokoládé fajtája. Kasko a Grasshopper nevű grafikai generátort használta darabjai dizájnjára, mondani sem kell, hogy mind a 81 sütemény különböző formájú. Az inspirációt Kasko Matthew Shlian papírmérnöktől nyerte.

Ha túl nehéz kiszámolni egy adott szám százalékát, elég, ha felcseréled a két számot. Máris sokkal könnyebb, nem? Mutatunk példát:

50-nek a 18%-a és 18-nak az 50%-a 9.

No Title

Fascinating little life hack, for doing percentages:x% of y = y% of xSo, for example, if you needed to work out 4% of 75 in your head, just flip it and and do 75% of 4, which is easier.

A fenti tweetet és ezzel a posztzuhatagot Ben Stephens indította el. De felmerül a kérdés: miért nem tanítják így az iskolákban?

No Title

This sounds like something everyone should ideally have known in high school but I’m today years old when I realized I can’t think in even basic math

“A számológépem egyszerűen felrobbant”, írja Nigel Daniel.

No Title

My calculator just blew up

Az alábbi tweetelő, mint írja, matematikát tanít általános iskolában, de soha nem realizálta ezt a “trükköt”.

No Title

Whoa…I teach Maths at primary level and had never realised this.50% blown away/50% going DOH! pic.twitter.com/4yhxgFSgDq


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból