Február 20-tól te is hozzájuthatsz jegyeidhez, ha részt szeretnél venni a hagyományosan március 15-én tartandó Red Bull Pilvaker eseményen.

Március 15. nagyon fontos történelmi és nemzeti ünnepünk, mikor kokárdát tűzünk, hogy jobban kifejezhessük magyarságtudatunkat, és legalább egy napra összefogó néppé kovácsolódjunk. Országszerte megemlékeznek ekkor a márciusi ifjakról, valamint az 1848-as eseményekről.

 A hazai zenei életben ez a nap az ünneplés mellett a Red Bull Pilvakeré. A kezdeményezés néhány éve indult útjára, kitűzött célja, hogy közelebb hozza a magyar irodalmat a fiatalokhoz, érthetőbbé és kedveltebbé varázsolja az irodalom órák olykor unalmasnak hangzó verseit. Ehhez olyan felkapott magyar előadóművészek , színészek segítségét kérték, akik az értelmezés könnyítése érdekében nem riadtak vissza attól, hogy átírjanak és elénekeljenek egy-egy klasszikus alkotást. A tavalyi év „Pilvaker-himnusza” Petőfi Sándor Pató Pál úr című versét dolgozza fel, míg az idei a Befordúltam a konyhára kezdetű, szintén Petőfi nevéhez köthető alkotáshoz nyúlt hozzá. A kezdeményezéshez eddig olyan nevek csatlakoztak, mint a Halott Pénz, a Punnany Massif, a Margaret Island, a DSP, és még sokan mások. 

Az esemény különlegessége, hogy minden évben csak ezen a napon tudjuk a Red Bull Pilvaker hangulatát élvezni rituálisan a budapesti Erkel Színházban. A hatalmas érdeklődésre való tekintettel a szervezők két előadást hirdettek meg: 18 és 21 órai kezdettel. A jegyek ára minden évben jelképesen 1. 848 HUF volt, ez évtől azonban már 2. 990 HUF-ért juthatunk hozzájuk. Érdemes szemfülesnek lenni, hiszen a színház befogadóképessége miatt a jegyek száma korlátozott. Korábban előfordult, hogy röpke húsz perc alatt elfogyott több ezer jegy, egyrészt a hatalmas érdeklődés, másrészt a kedvező jegyár miatt. Az internet aukciós oldalai között pedig könnyű volt jegyet találni, amelyek ára a csillagos eget is megütötte (akadt, aki 15. 000 HUF-ért kívánta eladni már megszerzett Pilvaker-jegyét).

Az eseményről felvétel is készül, amelyet élőben és online is megtekinthetünk a Petőfi TV-n. 

Időpont: 2017. 03. 15. – 18 és 21 óra

Helyszín: Erkel Ferenc Színház, Budapest

Jegyár: egységesen 2. 990 HUF

Jegyelővétel: ITT

Címlapfotó: Pinterest

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet