Február 20-tól te is hozzájuthatsz jegyeidhez, ha részt szeretnél venni a hagyományosan március 15-én tartandó Red Bull Pilvaker eseményen.

Március 15. nagyon fontos történelmi és nemzeti ünnepünk, mikor kokárdát tűzünk, hogy jobban kifejezhessük magyarságtudatunkat, és legalább egy napra összefogó néppé kovácsolódjunk. Országszerte megemlékeznek ekkor a márciusi ifjakról, valamint az 1848-as eseményekről.

 A hazai zenei életben ez a nap az ünneplés mellett a Red Bull Pilvakeré. A kezdeményezés néhány éve indult útjára, kitűzött célja, hogy közelebb hozza a magyar irodalmat a fiatalokhoz, érthetőbbé és kedveltebbé varázsolja az irodalom órák olykor unalmasnak hangzó verseit. Ehhez olyan felkapott magyar előadóművészek , színészek segítségét kérték, akik az értelmezés könnyítése érdekében nem riadtak vissza attól, hogy átírjanak és elénekeljenek egy-egy klasszikus alkotást. A tavalyi év „Pilvaker-himnusza” Petőfi Sándor Pató Pál úr című versét dolgozza fel, míg az idei a Befordúltam a konyhára kezdetű, szintén Petőfi nevéhez köthető alkotáshoz nyúlt hozzá. A kezdeményezéshez eddig olyan nevek csatlakoztak, mint a Halott Pénz, a Punnany Massif, a Margaret Island, a DSP, és még sokan mások. 

Az esemény különlegessége, hogy minden évben csak ezen a napon tudjuk a Red Bull Pilvaker hangulatát élvezni rituálisan a budapesti Erkel Színházban. A hatalmas érdeklődésre való tekintettel a szervezők két előadást hirdettek meg: 18 és 21 órai kezdettel. A jegyek ára minden évben jelképesen 1. 848 HUF volt, ez évtől azonban már 2. 990 HUF-ért juthatunk hozzájuk. Érdemes szemfülesnek lenni, hiszen a színház befogadóképessége miatt a jegyek száma korlátozott. Korábban előfordult, hogy röpke húsz perc alatt elfogyott több ezer jegy, egyrészt a hatalmas érdeklődés, másrészt a kedvező jegyár miatt. Az internet aukciós oldalai között pedig könnyű volt jegyet találni, amelyek ára a csillagos eget is megütötte (akadt, aki 15. 000 HUF-ért kívánta eladni már megszerzett Pilvaker-jegyét).

Az eseményről felvétel is készül, amelyet élőben és online is megtekinthetünk a Petőfi TV-n. 

Időpont: 2017. 03. 15. – 18 és 21 óra

Helyszín: Erkel Ferenc Színház, Budapest

Jegyár: egységesen 2. 990 HUF

Jegyelővétel: ITT

Címlapfotó: Pinterest

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.