Hivatalos: jön a Mátrix 4 és Keanu Reeves is csatlakozik

Az 1,6 milliárd dollárt bezsebelő franchise, a Mátrix-trilógia folytatása érkezik. Sőt, mindannyiunk Neója, Keanu Reeves is csatlakozik a forgatáshoz. 

Hivatalossá vált, írja a Variety szaklap, hogy Keanu Reeves is csatlakozik a Mátrix világához, a Mátrix 4-hez. Sőt, Trinity karakterét megformáló Carrie-Anne Moss sem hagyki ki a folytatást. Az 1,6 milliárd dollárt kaszáló trilógiát Lana Wachowski testvérével, Lilly-vel kreálta meg és rendezte a ’90-es évek egyik legkultikusabb franchise-ját.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Számos ötletet én és Lily találtunk ki 20 évve lezelőtt. Ezek között sokaknak nagyobb relevanciája lehetnek napjainkban[/perfectpullquote]

– mondta Wachowski.

mátrix 4 mátrix folytatása keanu reeves
Jön a Mátrix folytatása, a 4. rész, ráadásul Keanu Reeves szereplésével

Hozzátette: “nagyon boldog vagyok, hogy ezen karakterek visszatérnek az életembe, és hálás vagyok azért, hogy lehetőségünk nyílik dolgozni ezen rendkívüli barátokkal.”

Húsz év után a világunk megérett a Mátrix-sorozatra szerintetek?

Ha időtálló filmet kellene mondani, a biztos, hogy szerepelne a listában. Egyrészt azért, mert 1999-ben a mesterséges intelligencia még csak gyerekcipőben járt, másrészt pedig azért, mert azon történetek egyike, amely mélységgel rendelkezik. Amit a legtöbb film nehezen ér el. Mi több, átadni egy üzenetet a közönségnek nem olyan egyszerű.

A forgatókönyvet Aleksander Hemon és David Mitchell jegyzi. És külön öröm, hogy Keanu Reeves is csatlakozik.

Keanu Reeves: “Neo sokkal jobb ember, mint én vagyok”

Ő volt egykor a legvonzóbb színész Hollywoodban. A hatására ikonná vált. A karrierje hektikusan alakult, de sosem állt meg. Szerepelt két Mátrix- folytatásban és számos felejthető fércműben is. De aztán jött John Wick, a Parabellummal pedig a színész 54 évesen ismét a csúcsra került. Keanu Reeves a The Jakarta Post számára adott interjút, New Yorkban.

Reeves ezen a nyáron épp mozikra tűzte a John Wick: Chapter 3 – Parabellum filmet, amely több mint 320 millió dollár hozott világszerte.

A Variety szerint a Mátrix 4 forgatása 2020-ban kezdődhet meg.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból