Nézem Film A világ megérett a Mátrix-sorozatra?

A világ megérett a Mátrix-sorozatra?

Promóció

Húsz évvel ezelőtt a Wachowski testvérek bemutatták a mozirajongóknak a Mátrix világát. Azóta sok minden változott (szerencsére Reeves csak sármosabb lett), mind a filmek, mind a szuperhősök világában. Úgy látszik, lenne igény a folytatásra.

Promóció
- Advertisement -

Ha időtálló filmet kellene mondani, a Mátrix biztos, hogy szerepelne a listában. Egyrészt azért, mert 1999-ben a mesterséges intelligencia még csak gyerekcipőben járt, másrészt pedig azért, mert azon történetek egyike, amely mélységgel rendelkezik. Amit a legtöbb film nehezen ér el. Mi több, átadni egy üzenetet a közönségnek nem olyan egyszerű.

Vajon Keanu Reeves mit szólna egy Mátrix-sorozathoz? / Fotó: Variety

Az első rész olyannyira sikeres lett, hogy 4 Oscar-díjat érdemelt. Bár mindössze két további epizód követte az elsőt, kicsit olyan, mintha a Mátrix mindenhol jelen lenne. Paródiák, videójátékok, mémek, ruhák idézték meg a kultikus film világát. Ráadásul a sejtető befejezés is arra utal, a készítők talán nem zárkóznának el a mű folytatásától.

Keanu Reeves, a filmipar jófiúja rácáfol Hollywood botrányaira

Hollywoodra, meg úgy általában a filmiparra rájárt a rúd az elmúlt években. Harvey Weinstein, #metoo, Kevin Hart. Ezek után kicsit olyan, mintha ebben az egyszerűnek cseppet sem mondható szakmában csak és kizárólag botrányhősök dolgoznának. Szerencsére Keanu Reeves rácáfol erre a feltételezésre. wonona ryder

A Mátrixhoz hasonló filmek azért annyira nagyszerűek, mert a végtelenségig lehet csűrni-csavarni a történetet, úgy, hogy a néző se unjon rá. Ha a Netflix rákap az ötletre, talán a közeljövőben végre élvezhetjük ennek a különös világnak a hangulatát, amely valószínűleg, egy újabb 20 év elteltével sem megy ki a divatból.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3