Nézem Film A világ megérett a Mátrix-sorozatra?

A világ megérett a Mátrix-sorozatra?

Promóció

Húsz évvel ezelőtt a Wachowski testvérek bemutatták a mozirajongóknak a Mátrix világát. Azóta sok minden változott (szerencsére Reeves csak sármosabb lett), mind a filmek, mind a szuperhősök világában. Úgy látszik, lenne igény a folytatásra.

Promóció

Ha időtálló filmet kellene mondani, a Mátrix biztos, hogy szerepelne a listában. Egyrészt azért, mert 1999-ben a mesterséges intelligencia még csak gyerekcipőben járt, másrészt pedig azért, mert azon történetek egyike, amely mélységgel rendelkezik. Amit a legtöbb film nehezen ér el. Mi több, átadni egy üzenetet a közönségnek nem olyan egyszerű.

Vajon Keanu Reeves mit szólna egy Mátrix-sorozathoz? / Fotó: Variety

Az első rész olyannyira sikeres lett, hogy 4 Oscar-díjat érdemelt. Bár mindössze két további epizód követte az elsőt, kicsit olyan, mintha a Mátrix mindenhol jelen lenne. Paródiák, videójátékok, mémek, ruhák idézték meg a kultikus film világát. Ráadásul a sejtető befejezés is arra utal, a készítők talán nem zárkóznának el a mű folytatásától.

Keanu Reeves, a filmipar jófiúja rácáfol Hollywood botrányaira

Hollywoodra, meg úgy általában a filmiparra rájárt a rúd az elmúlt években. Harvey Weinstein, #metoo, Kevin Hart. Ezek után kicsit olyan, mintha ebben az egyszerűnek cseppet sem mondható szakmában csak és kizárólag botrányhősök dolgoznának. Szerencsére Keanu Reeves rácáfol erre a feltételezésre. wonona ryder

A Mátrixhoz hasonló filmek azért annyira nagyszerűek, mert a végtelenségig lehet csűrni-csavarni a történetet, úgy, hogy a néző se unjon rá. Ha a Netflix rákap az ötletre, talán a közeljövőben végre élvezhetjük ennek a különös világnak a hangulatát, amely valószínűleg, egy újabb 20 év elteltével sem megy ki a divatból.

Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3