Harminc év bújkálás után rendőrkézre került minden idők legrettegettebb olasz maffiafőnöke, Matteo Messina Denaro.

Cosa Nostra nevű hírhedt szicíliai bűnszervezet fejét, Matteo Messina Denarót egy szicíliai kórházban találták meg a rendőrök, ahol álnéven rákkal kezelték, írja a Blikk.

A Szellem néven is ismert, 62 éves maffiafőnök véreskezűségéről vált hírhedté, 18 éves korában vette első áldozatát, és több mint 50 gyilkosságért ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre. Ő ölette meg Gio­vanni Falcone és Paolo Borsellino maffiaellenes ügyészeket 1992-ben, de az 1993-as római, firenzei és milánói robbantásos merényletekben is szerepe volt.

Denaro nem tűrt ellenszegülést, elraboltatta az ellene valló maffiatársa, Santino di Matteo 12 éves gyermekét, akit két évig tartottak fogva, majd megfojtották, a holttestét pedig savban oldották fel. Ellenfelét, Vincenzo Milazzót kivégezte, terhes barátnőjét pedig megfojtotta. 

Apjától vette át a Trapani maffia irányítását, majd a riválisai megölése révén Szicília legnagyobb bűnszervezete, a Cosa Nostra feje lett. 1993 óta volt szökésben, birodalmát bújkálva irányította. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet