Matthew McConaughey: Joel Schumachernek köszönhetem a karrieremet

Matthew McConaughey közel negyedszázados titkot árult el Joel Schumacher halála kapcsán.

Meglátta benne a lehetőséget

Joel Schumacher rendező június 22-én bekövetkezett halála kapcsán megszólalt Matthew McConaughey is. Az Oscar- és Golden Globe-díjas sztár elárulta, hogy karrierjét Schumachernek köszönheti, aki 1996-ban ragaszkodott hozzá, hogy ő játssza a Ha ölni kell főszerepét.

matthew mcconaughey ha olni kell foszerep
Matthew Mcconaughey a Ha ölni kell című filmben (1996) / Fotó: Warner Bros.

McConaughey, mielőtt megkapta volna Jake Brigance, a fiatal sztárügyvéd szerepét John Grisham azonos című regényének filmadaptációjában, még viszonylag ismeretlen színésznek számított.

A legjobb filmes improvizálások, amelyek Oscar-díjat érdemelnének

Ahogyan a való életben, a filmekben sem mindig terv szerint alakulnak az események. Előfordul az is, hogy az improvizációk jobban sikerülnek, mint a jól megtervezett jelenetek. Sok film azzal vált még jobbá, hogy a színészek rögtönöztek benne.

Kisebb szerepeket játszott a Tökéletlen idők, az Angyalok a pályán, A texasi láncfűrészes gyilkos visszatér és a Bárhol, bármit, bármikor című filmekben a ’90-es évek elején és derekán. Schumacher ajánlotta neki az első komoly főszerepet, miközben az író, Grisham és a stúdió is inkább Brad Pitt nevét látta volna legszívesebben a stáblista élén.

Titkos meghallgatást szervezett számára

McConaughey a Variety-nek adott exkluzív nyilatkozatban emlékezett meg a kitörési lehetőségről, amely végül beindította a pályafutását.

Matthew McConaughey megmondja a tutit a koronavírusról

Az elmúlt években motivációs megmondóemberként nagy sikereket arató Matthew McConaughey egy hipnotikus videóban biztatja az emberiséget ebben a nehéz helyzetben. Az Oscar-díjas színész szerint a legfontosabb, hogy gondoskodjunk magunkról és egymásról. – mondja a videóban. because every red light eventually turns green https://t.co/x05GuITW4J A felvétel iszonyatosan viral az internetezők körében, cikkünk írása során 4,7 millióan tekintették meg.

„Joel nem csak lehetőséget adott, hanem küzdött értem. Tisztában volt azzal, hogy a filmstúdió sosem szerződtetne egy hozzám hasonló ismeretlent a Ha ölni kell főszerepére. Titokban leszervezett számomra egy kamerás meghallgatást vasárnap reggelre egy kis filmstúdióban. Azt mondta: benne van a pakliban, hogy akkor sem kapom meg a szerepet, ha jó vagyok, és nem akarja, hogy az egész filmszakma megtudja, már kamerás castingon vettem részt, és mégsem én kaptam a szerepet” – mondta McConaughey.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Emlékszem, amikor nehézségeim adódtak a forgatás során, a legegyszerűbb és legbölcsebb tanáccsal látott el, amit csak egy rendező egy fiatal kezdőnek adhat. „Te vagy Jake Brigance. Matthew, te játszod a főszereplőt.” Nem tudom, hogy alakult volna a pályám, ha Joel Schumacher annak idején nem hitt volna bennem[/perfectpullquote]

– tette hozzá a színész, akinek Sandra Bullock és Samuel L. Jackson mellett kellett érvényesülnie, akik akkor már mindketten közkedvelt, befutott színészeknek számítottak.

A Time To Kill (1996) – Best Scene

Chris Cooper as Dwayne Looney: “I got a little girl … somebody rapes her, he’s a dead dog! I’ll blow him away just like Carl Lee did!” © 1996 Warner Bros. …

George Clooney, aki a Schumacher által rendezett Batman és Robinban játszotta a főszerepet, megerősítette a Variety-nek, hogy McConaughey karrierje szemponjából döntő volt a Ha ölni kell főszerepe.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A szakmai pályafutása azért indult be, mert Joel harcolt érte. A stúdió egy jól ismert sztárt akart a főszerepre, Joel pedig Matthew-t[/perfectpullquote]

– mondta Clooney.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból