Matthew McConaughey videóban igyekszik helyre tenni a fejekben a koronavírussal kapcsolatban.

Gondoskodjunk magunkról

Az elmúlt években motivációs megmondóemberként nagy sikereket arató Matthew McConaughey egy hipnotikus videóban biztatja az emberiséget ebben a nehéz helyzetben.

Matthew Mcconaughey Koronavirus Video
Matthew Mcconaughey / Fotó: Getty Images

Az Oscar-díjas színész szerint a legfontosabb, hogy gondoskodjunk magunkról és egymásról.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ne menjünk le a legkisebb közös nevezőre, és váljunk paranoiássá. Járjunk el a kellő gondossággal, és tegyük meg a szükséges óvintézkedéseket. Most jobban egymásra vagyunk utalva, mint korábban bármikor [/perfectpullquote]

– mondja a videóban.

No Title

because every red light eventually turns green pic.twitter.com/x05GuITW4J

A felvétel iszonyatosan viral az internetezők körében, cikkünk írása során 4,7 millióan tekintették meg.

Tisztelet és bátorság

“A koronavírus egy olyan ellenség aminek nincs arca, bőrszíne, pártja, vallása. Egy olyan ellenség amit mindannyian le akarunk győzni, és le fogunk győzni” – biztat mindenkit a színész, akinek tényleg megnyugtató hallgatni az ízes texasi akcentusát és kellemes hangját.

7 dolog, amire már most megtanít minket a koronavírus

A 2008-as világgazdasági válság után paradox módon az emberek valamiért nem igényeltek több állami beavatkozást és szabályozást, ez most máshogyan fest. Igazán hatékonyan csak az állam tudja megvédeni a polgárait mind a járványtól, mind az annak nyomában járó gazdasági válságtól. Az állam hatékonyságát most az mutatja meg, mennyire tudja befolyásolni a polgárainak mindennapi viselkedését.

McConaughey szerint a világjárvány utáni jövőt azokra a tettekre és értékekre fogjuk építeni, amiket most kell mindenkinek megmutatni: méltányosság, kedvesség, felelősségteljesség, ellenálló képesség, tisztelet és bátorság.

Tévhit, hogy az influenza veszélyesebb, mint az új koronavírus

Ami a szezonális influenzát illeti – túl azon, hogy az influenzavírusok már ismerősek az emberi immunrendszer számára -, ha pusztán a kórokozó számokban kifejezhető tulajdonságait nézzük, akkor is kevésbé tűnik veszélyesnek, mint a COVID-19-et kiváltó SARS-CoV-2 vírus, amely fertőzőbb, halálosabb, és nagyobb eséllyel tarolja le az egészségügyi rendszereket.

Szerinte ha ezeket az értékeket szem előtt tartva cselekszünk, akkor a koronavírus olyan lehetőség, ami az emberek között rég nem látott egységet teremthet.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet