Matty Healy szájon csókolt egy férfit a The 1975 dubai koncertjén

,,Ha meleg vagy, szeretlek, Isten is szeret.” – mondta Matty Healy, a The 1975 frontembere, miután megcsókolt egy férfit dubai koncertjén. Az énekes ezzel tiltakozott az Egyesült Arab Emírségek melegellenes törvényei ellen. Az esetről a Dazed értesült.

Matthew Healy, a feltörekvő The 1975 pop-rockbanda énekese többször is hangot adott az igazságtalanságnak. Felszólalt a brit popipar nőgyűlöletével szemben, a januárban esedékes új albumon pedig Greta Thunbergnek is vendégszerepet adott. A múlt héten azonban fizikailag is szembement a társadalmi egyenlőtlenséggel.

matthew healy the 1975 dubai lmbtq
A The 1975 a 2016-as Apple Music Fesztiválon / Fotó: Shutterstock

A banda Dubaiban koncertezett, ahol hírhedten büntetik a LMBTQ-társadalmat. Healy igazságérzete pedig ennek kapcsán is előtört a színpadon. Egyszerűen szájon csókolt egy férfit a tömegben és azt mondta: “Ha meleg vagy, szeretlek, Isten is szeret.”

Így csajozik a 86 éves Karcsi bácsi a Sziget Fesztiválon

Holnap startol a Sziget Fesztivál 2019 olyan fellépőkkel, mint Ed Sheeran, Florence and the Machine, Post Malone, Foo Fighters, Years and Years vagy épp Tove Lo és The 1975. Ám nem csak koncertekből áll Európa legjobb fesztiválja, hiszen fontos és izgalmas beszélgetéseken, művészeti és cirkuszi programokon is részt vehetsz.

A mozdulathoz szivárványzászlót is kivetítettek a színpadra. Az Egyesült Arab Emírségekben korábban több meleg párt is letartóztattak már azért, mert nyilvánosan csókolózott. Az országban ugyanis illegális a homoszexualitás. Az esetről videó is készült, a rajongók pedig felvetették Healy-nek, hogy a viselkedése miatt az ártatlan férfit felelősségre vonhatják. Az énekes azt válaszolta, szerinte amúgy sem engedik már vissza emiatt az országba, de nem bánta meg tettét.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból