Maya Hawke közvetve egy abortusznak köszönheti az életét, hiszen egészen másmilyen ember lenne anyja, Uma Thurman, ha tinédzserként fel kellett volna nevelnie egy gyereket.

Stranger Things sztárja, Maya Hawke Jimmy Kimmel műsorában fejtette ki a véleményét arról, hogy az amerikai Legfelsőbb Bíróság eltörölte az abortuszhoz való alkotmányos jogot, írja24.hu.

A színésznő felidézte, hogy édesanyja, Uma Thurman 2021-ben írt egy cikket tinédzserkori abortuszáról a Washington Postnak. 

Arról is írt, hogy ha nem szakította volna meg a nem kívánt terhességét, ma nem lehetne az az ember, akivé vált, és én sem léteznék. A szüleim élete kisiklott volna, ha nincs hozzáférésük a biztonságos és legális orvosi ellátáshoz – ahhoz, amelynek alapvetőnek kéne lennie.

Hawke kiemelte, hogy az abortusz betiltása ellenére a tehetősebb rétegek ugyanúgy hozzá fognak férni az ellátáshoz, és a szegényebbek lesznek azok, akiket egy nem kívánt gyermek „nemcsak az álmaik elérésében fog megakadályozni, hanem az életükbe is fog kerülni.”

Csak annyit akarok mondani, hogy bassza meg a Legfelsőbb Bíróság. Mi ennek ellenére folytatjuk a harcot, és győzni fogunk, ahogy nagyanyáink is győztek

– jelentette ki.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet