Undorító eredményre jutottak a McDonald’s érintőképernyőjét tesztelő tudósok

 

Tudósok vizsgálták a McDonald’s önkiszolgáló rendszer érintőképernyőjét. Az eredmények kimutatták, hogy emberi ürülék borítja őket, írja a Vice.

Az önkiszolgáló rendszerek kényelmes megoldásnak tűnhetnek. Csökkentik a várakozási időt, gyorsabbá és kényelmesebbé tehetik a kiszolgálást. Tudósok vizsgálták, hogy a rendszer hogyan áll a tisztasággal.

Brutális verekedés alakult ki a ketchup miatt, a McDonald’s dolgozója mégis gyorsan kiszolgálta a vendéget

A kaliforniai gyorsétteremben egy vendég extra ketchupra vonatkozó kérését elutasították, erre elkezdte ütni és fojtogatni a menedzsert. A nő megragadta a dolgozó torkát és a berontott vele a dolgozói területre. Police are looking for a suspect in a violent attack on a Santa Ana McDonald’s manager after the suspect requested ketchup.

A London Metropolitan University mikrobiológusai és a Metro nyolc angol McDonald’s érintőképernyőjéről vettek mintákat. Minden egyes képernyőn találtak emberi ürüléket és coliform baktériumokat.

Tudtad? Ez a legmocskosabb testrészed! / ContextUs

És még a dobozos üdítőkkel is komoly fenntartásaink vannak… Épp csak abba nem gondolunk bele, hogy saját testünkök mennyi minden hemzseg. Tutira nem gondolnád, de a legkoszosabb rész az emberi testen az a köldök. Mivel hajlamosak vagyunk megfeledkezni a létezéséről, gyakran felgyűlnek benne a bacik és a gombák is akár…

Dr. Paul Matewele, mikrobiológus elárulta a Metronak, hogy őket is meglepte, mennyi szennyeződést és baktériumot találtak a képernyőkön. Állítása szerint ezek olyan fertőzéseket okozhatnak, amik kórházba juttathatják az embert.

Az eredményeket egyszerűen az okozhatja, hogy az emberek nem mosnak kezet, miután kijönnek a mosdóból.

A McDonald’s szóvivője leszögezte, a gyorséttermi lánc dolgozói mindent megtesznek az érintőképernyő tisztántartásáért. A gépeket naponta, többször fertőtlenítik, emellett minden étteremben van lehetőség kézmosásra étkezés előtt.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból