Miután a McDonald's és a KFC kivonult Oroszországból a háború kezdetekor, az országban utánzat éttermeket nyitottak.

A McDonald’s orosz rajongói elfordultak a rájuk kényszerített gyorséttermi lánc utánzatától, miután az eredeti változat úgy döntött, hogy elhagyja az országot az ukrajnai invázió miatt, írja a DailyStar.

Az éttermeket eladták egy másik cégnek, amely Vkusno I Tochka névre váltott – ami azt jelenti, hogy “finom és pont”. A logó hasonló maradt, a színvilág ugyanaz, és az étterem belseje sem változott – ahogy az étlap sem. Ugyan az étel ismerősnek tűnt, már nem a klasszikus McDonald’s minőség – és most az oroszok ellene fordulnak. Szergej Mironov, a moszkvai és környező éttermi üzletág ombudsmanja szerint a bevétel mintegy 20%-kal csökkent.
A vállalkozás aggasztó trendje pedig a KFC-t is elérheti, miután a híres amerikai csirkelánc hasonló utat járt be a McDonald’s-hoz. Az újramárkázott lánc éttermei – amelynek nevét még nem hozták nyilvánosságra – a következő hónapokban nyílnak meg.
Az új tulajdonjog ellenére a klasszikus KFC-receptek – beleértve a sült csirke híres bevonatát is – továbbra is az egyesült államokbeli székhelyű cég védjegye marad, ami azt jelenti, hogy az új orosz cég nem használhatja.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet