A KnewKey tech cég elkészítette a világ első mechanikusan működő billentyűzetét beépített prémium kategóriás JBL hangszórókkal, írja a Channelnews.

A 21. századi Rocksete mechanikus klaviatúra a retró írógépek esztétikáját követi mindezt egy versenyautó érzetével ötvözve. A billentyűzet 249 dollárért előrendelhető króm, vörös és égszínkék színekben.

Knewkey Rocksete 2
A Knewkey Mechanikus Klaviatúrája / Fotó: Knewkey

A JBL hangszórórendszer 4 basszus hangsugárzót is tartalmaz, amely 360 fokos térhatású hangot képes produkálni. A Rocksete áramellátását microUSB csatlakozó biztosítja a klaviatúra számára, hangszórókat pedig egy 12V DC csatlakozó táplálja.

Rocksete, the world’s first retro mechanical keyboard speaker

The Rocksete features everything you like: from tactile and responsive keys to high-performing JBL speakers in a premium-quality body and so much more! Know …

A 440 milliamperes akkumulátor 6 órás zenehallgatást biztosít, míg ha csak a billentyűzetet működtetjük, akkor két hétig is használhatjuk töltés nélkül.

Forradalmasíthatja a fűtést egy magyar fejlesztésű falfesték

A törpefeszültséget alkalmazó rendszer infrasugárzóként működik, vagyis a tárgyakat felmelegítve fűti fel a levegőt. A fejlesztők szerint kiegészítő fűtésként használva körülbelül 6 négyzetméteres felülettel egy 60-70 négyzetméter területű lakást lehet temperálni, 500-550 watt/négyzetméter teljesítmény mellett. – mondta el a Portfoliónak Nagy Armand, a Poli-Farbe technológiai és fejlesztési vezetője.

Természetesen fejhallgatót is csatlakoztathatunk a Rocksete rendszerhez. A beépített háttérvilágítás dinamikus fényeffekteket biztosít a zenehallgatáshoz és a gépeléshez. A Bluetooth segítségével okostelefonhoz és táblagéphez is csatlakoztathatjuk a rendszert.

Knewkey Rocksete
Laptophoz Is Ideális / Fotó: Knewkey

KnewKey a billentyűzet megtervezésekor a régi írógépeket és az old-school amerikai járgányokat kívánta megidézni. A felhasználók egy állványt is kapnak, aminek segítségével könnyebben tudják adaptálni a rendszerhez a különféle méretű laptopokat.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk