Még nem késő az év sajtófotóit csekkolnod a World Press Photo budapesti kiállításán

Még nem késő az év sajtófotóit csekkolnod a World Press Photo budapesti kiállításán

A World Press Photo budapesti kiállítása már harmincnyolc éve mutat görbe tükröt az elmúlt évnek. Díjnyertes fotókon át láthatjuk az elmúlt év eseményeit, hétköznapjait, sportját, azokat az embereket, akik a hírekben szerepeltek.

Idén is a Néprajzi Múzeum ad otthont a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb sajtófotó-kiállításának. A World Press Photo egy független non-profit szervezet, mely 1955-ben alakult, célja az információ szabad áramlásának támogatása a sajtófotó és a dokumentarista fotográfia népszerűsítésén keresztül. Közel hat évtizede bővülő archívuma fontos része történelmünk vizuális megjelenítésének.

Egy merénylet című fotó, az Év Sajtófotója / Fotó: Burhan Ozbilici

Az évente megrendezett World Press Photo pályázat a világ legjelentősebb sajtófotó versenye, a fotóriporterek és a dokumentarista fotográfusok számára ez a legjelentősebb nemzetközi megmérettetés. A pályázat díjnyertes felvételei egy utazó kiállításon vesznek részt, szeptember-október folyamán az állomás Budapest.

A kiállítást megtekintve a látogató jobban megérti, mi zajlik körülöttünk a világban. A képek toleranciára, empátiára, emberségre nevelnek.

Ebben az évben 126 ország 5034 fotóriporterének 80 408 pályázatra beküldött fotójából választotta ki a zsűri a nyertes képeket.

 

#web | #facebook | #instagram

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2018. október 23-ig

Helyszín: Néprajzi Múzeum, Budapest

Jegyár: 2, 100 HUF teljes, 1, 000 HUF diák és nyugdíjas, 4, 400 HUF családi

Kezdőlap > Uncategorized > Még nem késő az év sajtófotóit csekkolnod a World Press Photo budapesti kiállításán
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból