Húsz év szövetségi börtönbüntetésre ítéltek egy coloradói temetkezési vállalkozót, aki a hozzátartozók tudta nélkül feldarabolta a holttesteket és eladta a testrészeket.

A 46 éves Megan Hess és 69 éves édesanyja, Shirley Koch is bűnösnek vallotta magát csalásban, miután 560 holttestet daraboltak fel és értékesítettek engedély nélkül, írjaBlikk.

„Hess és Koch időnként arra használták a temetkezési irodát, hogy holttesteket és testrészeket lopjanak el, valamint hamis és hamisított donorlapokat készítettek azoknak” – mondta Tim Neff ügyész egy bírósági jelentésben, hozzátéve, hogy tettük hatalmas fájdalmat okozott a hozzátartozóknak.
Az Egyesült Államokban az illegális szervkereskedelem tiltott, a szív, vese és inak átültetése csak adományozás útján történhet. A szövetségi törvény azonban nem szabályozza más testrészek, így például a fej, a karok és gerinc értékesítését – amit Hess is tett.

Hess védője azt hozta fel, hogy a temetkezési vállalkozó viselkedését egy 18 éves korában elszenvedett agysérülés magyarázza. Koch azt vallotta, sajnálja tettét, és vállalta a felelősséget. Hess húsz, Koch pedig 15 év börtönbüntetést kapott. 

Az ügyészek szerint Hess bűncselekményt követett el, amikor megtévesztette az elhunyt hozzátartozóit azzal, hogy hazudott a rokonaik elhamvasztásáról, amiért jellemzően akár ezer dollárt is felszámolt, holott holttesteket boncolt fel, majd azokat engedély nélkül értékesítette. Az ügyészek szerint a különféle cégek, amelyek Hesstől vásárolták a karokat, lábakat, fejeket és törzseket, nem tudták, hogy azokat csalással szerezték meg. Az ügyészek szerint több mint 200 családot tévesztettek meg. 

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet