Megan Hess temetkezési vállalkozó elhitette a gyászoló családokkal, hogy rokonaikat elhamvasztották, miközben ő készpénzért eladta a karjukat, lábukat és még a fejüket is.

Egy temetkezési vállalkozó bűnösnek vallotta magát, mert illegálisan adott el testrészeket orvoskutatóknak, írjaDailyStar. 20 év börtönbüntetést kaphat tettéért.

2010 és 2018 között a 45 éves Megan Hess non-profit „testközvetítői szolgáltatást” vezetett a Sunset Mesa temetkezési ház mellett a Colorado állambeli Montrose-ban.

Hess azt állította, hogy ennek a programnak a részeként ingyenes hamvasztást tud kínálni alacsony jövedelmű családoknak. De valójában eladta a holttesteket.

A bírósági dokumentumok szerint néha teljes testet árult, máskor pedig végtagokat, például lábakat, karokat, törzseket, sőt néha csak fejeket. Hess állítólag hamisította a testdonorok beleegyező nyilatkozatait, és más dokumentumokat, például laboratóriumi eredményeket orvosolt. A jelentések azt is jelezték, hogy körülbelül 33 600 fontot (több mint 16 millió forintot) keresett az elhunytak aranyfogainak kihúzásával és eladásával.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet