Meghalt Andrew J. Fenady filmproducer, regény- és forgatókönyvíró. 91 évet élt.

A filmkészítő halálának hírét fia, a producer és író Duke Fenady tudatta a The Hollywood Reporterrel, aki szerint Andrew J. Fenady természetes halált halt.

Meghalt Andrew J. Fenady Producer
Andrew J. Fenady / Fotó: Courtesy Duke Fenady

Íróként olyan filmeket jegyzett, mint a Terror in the Wax Museum és a The Man With Bogart’s Face.

Meghalt Gene Deitch Oscar-díjas animációs filmes

Cseh szóvivője, Petr Himmel elmondta, hogy az idős művész váratlanul halt meg, de további részleteket a halála körülményeiről nem osztott meg, írja a The Hollywood Reporter . Deitch Munro című rövid animációs filmjével nyerte el 1960-ban a legjobb rövid animáció Oscar-díját. Erre a díjra jelölték még 1964-ben a Here’s Nudik és a How to Avoid Friendship című alkotásait is.

Előbbit öccse, Georg Fenady rendezte és 1973-ban debütált, utóbbit pedig a saját regényből írta: az 1980-as film Robert Sacchi által megformált főhőse egy magándetektív, aki átoperáltatja az arcát, hogy hasonlítson a legendás hollywoodi filmsztárra.

The Man With Bogart’s Face Trailer 1980

The Man With Bogart’s Face Trailer 1980 Director: Robert Day Starring: Franco Nero, George Raft, Michelle Phillips, Olivia Hussey, Robert Sacchi, Victor Buon…

Andrew J. Fenady a hatvanas és a kilencvenes évek között volt aktív, producerként és íróként számos tévésorozatot és tévéfilmet is jegyez.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet